Martin Sýkora Rôzne

TOP rebríček základných škôl a gymnázií: V hodnotení vedie východ

Ak máte doma školáka, pozrite si, ako uspela jeho škola. Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy zverejnil nový rebríček základných a stredných škôl.

Ilustračný obrázok k článku TOP rebríček základných škôl a gymnázií: V hodnotení vedie východ
Zdroj: Dnes24.sk

Do školských lavíc zasadlo v pondelok vyše 600-tisíc žiakov základných a stredných škôl. Analytici INEKO zverejnili nový rebríček ich výsledkov.

„V prípade ZŠ sme doplnili výsledky žiakov v Testovaní 5 za všetky predmety, v ktorých toto testovanie prebieha. A to slovenský jazyk, maďarský jazyk a matematika. Tieto výsledky zároveň po novom vstupujú aj do celkového hodnotenia výsledkov žiakov ZŠ,“ píše v hodnotiacej správa INEKO.

V novom vydaní rebríčkov sa najlepšie v rámci svojich kategórií umiestnili Základná škola na Krosnianskej ul. v Košiciach, Obchodná akadémia v Trnave na Kukučínovej 2 a košické Gymnázium na Poštovej. Pri stredných školách doplnili údaje o pridanej hodnote. Podľa analytikov pridaná hodnota vypovedá o tom, ako sa za štyri roky (počas štúdia na SŠ) v priemere zlepšili výsledky absolventov školy v predmete slovenský jazyk oproti očakávaniu.

V rebríčku figuruje aj niekoľko podtatranských škôl. V poradí škôl s najvyššou pridanou hodnotou v SR v kategórii SOŠ sa na 5. mieste umiestnila Súkromná stredná odborná škola Ul. 29. augusta v Poprade. V prvej desiatke najlepších škôl sme našli aj Spojenú školu – Gymnázium Dominika Tatarku, ktorá v kategórii najlepšie hodnotených škôl: gymnáziá obsadila 9. miesto.

Rebríčiek škôl podľa INEKO

Na celoslovenskej úrovni sa medzi ZŠ opäť najlepšie umiestnila Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Nasleduje Základná škola T. J. Moussona 4, Michalovce a najlepšiu trojicu dopĺňa ZŠ na Karloveskej ul. v Bratislave, ktorá je organizačnou zložkou Spojenej školy sv. Františka z Assisi.

Medzi SOŠ obhájili prvé miesta Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2), SPŠ elektrotechnická na Plzenskej ul. v Prešove a napokon Obchodná akadémia Milana Hodžu v Trenčíne.

Pri gymnáziách obhájilo vedúcu pozíciu Gymnázium sídliace na Poštovej 9 v Košiciach. Nasledujú Gymnázium Jura Hronca (Novohradská) v Bratislave a Škola pre mimoriadne nadané deti Teplická 7, Bratislava.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM