Martin Sýkora Krimi

Toto doma neskúšajte: Mladý muž do rozvodnej skrine hodil pivo

Za normálnych okolností by to bežnému človek nenapadlo. 20-ročného mladíka to nielen že napadlo, ale dokonca to aj urobil. Teraz je trestne stíhaný.

Ilustračný obrázok k článku Toto doma neskúšajte: Mladý muž do rozvodnej skrine hodil pivo
Zdroj: TASR

Začiatkom septembra tohto roku vtedy ešte neznáma osoba pár minút po polnoci v obci Hniezdne, otvorila dvierka rozvodného a istiaceho elektroenerge­tického zariadenia (rozvodnej skrine) umiestneného na budove, úmyselne hodila plechovku s pivom do poistiek tohto zariadenia, čo malo za následok skrat poistiek – ich zničenie.

„Objekty napojené na toto zariadenie boli v dôsledku tohto konania dočasne odpojené od elektrickej energie,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni začal v tejto súvislosti trestné stíhanie za zločin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. „Nasledujúce vyšetrovanie preukázalo, že skutku sa mal dopustiť 20-ročný Oliver z obce Hniezdne,“ dodala Migaľová.

Mladý muž bol následne obvinený z uvedeného trestného činu, hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až osem rokov, momentálne je stíhaný na slobode.

PREČÍTAJTE SI AJ: Za peniaze mala odkliať syna a zachrániť otca: Teraz sedí za mrežami

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM