Tlačové správy

Toto sú TOP dôvody, prečo čítať e-knihy

Vyskúšali ste už niekedy čítanie elektronickej knihy? Ak ste zvedaví, čo vám môže takýto spôsob čítania priniesť, prečítajte si teraz o jeho výhodách.

Ilustračný obrázok k článku Toto sú TOP dôvody, prečo čítať e-knihy
Zdroj: Dnes24.sk

Ak začneme menovať výhody elektronického čítania, ako prvú môžeme spomenúť rýchlosť. Napríklad k novinkám, ktorých sa už neviete dočkať, sa môžete dostať oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie ako v prípade ich tlačenej verzie. Detektívku Nevinným sa neodpúšťa od Dominika Dána ste si mohli kúpiť ako e-knihu už v predpredaji. V deň jej vydania by vo vašej e-knižnici pristála hneď po polnoci a odtiaľ ju už stačilo len pohodlne stiahnuť priamo do čítacieho zariadenia.

Rýchlou dostupnosťou sa ale výhody e-kníh zďaleka nekončia – zaujímavou funkcionalitou je aj interaktívnosť textov. Predstavte si, že počas čítania si môžete pozrieť aj videá, obrázky alebo si zahrať interaktívnu hru. Vďaka bonusovým materiálom, ktoré pridávajú vydavatelia do e-kníh, je možné aj toto.

Čítačky e-kníh sú ľahučké zariadenia a čitatelia ich majú radšej než tablety. Po úplnom nabití vám ponúknu až niekoľkotýždňové čítanie, zväčšovanie a zmenšovanie písma, robenie poznámok do textu, vyhľadávanie významu cudzích slov, vyhľadávanie v texte, nastavovanie okrajov a zarovnania či nasvietenie textu v šere alebo aj v úplnej tme. Určite oceníte nielen počas cestovania aj malé rozmery a možnosť stiahnuť si takmer neobmedzené množstvo titulov.

Ak vás ešte nepresvedčili všetky tieto výhody, možno vás presvedčí cena. Hoci samotné čítačky tiež predstavujú vstupnú investíciu, ich cena v posledných rokoch klesla na všeobecne dostupnú úroveň. No a čo je najlepšie: investícia sa po čase začne vracať – cena elektronických kníh býva aspoň o 30 % nižšia ako u papierových vydaní.

E-knihy sa dajú poslať tiež ako darček cez www.martinus.sk a dávajú dokonca šancu aj novým autorom – môžu vydať svoju knihu touto formou (napr. cez Publico.sk) a ušetriť na nákladoch spojených s tlačou.

A ako to teda v praxi vyzerá s elektronickými knihami v našej krajine? Hoci by sa mohlo na prvý pohľad zdať, že takéto čítanie bude preferovať hlavne mládež, podľa výskumov na Slovensku najviac e-kníh čítajú ľudia od 31 do 45 rokov, čo dokazuje, že zvládnuť čítačku nie je vôbec náročné.

Vyvrátili sa aj polemiky, či papierové knihy budú vzápätí nahradené e-knihami. Ľudia na e-knihách oceňujú množstvo výhod, ktoré prispievajú hlavne k zvyšovaniu ich čitateľského komfortu.

Čítanie sa vďaka e-knihám stáva rozšíreným zážitkom, ale ostáva len na čitateľovi, či si vyberie elektronickú alebo papierovú knihu. Takže, prečo by ste si už svoju ďalšiu knihu nemali prečítať v elektronickej podobe? Vyberte si z ponuky viac ako 5 000 kníh v najväčšom internetovom kníhkupectve Martinus.sk to najlepšie čítanie práve pre vás.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM