Peter Handzuš Basketbal

Tradičné východniarske derby vo Svite: Iskra zlomila húževnatých Spišiakov a vyhrala

K basketbalu pod Tatrami neodmysliteľne patria aj derby zápasy medzi Svitom a Spišskou Novou Vsou. Boli časy, keď to boli zápasy dvoch v tabuľke najvyššie postavených tímov. V sobotu večer to bol zápas tímov, ktorým patria spodné priečky aktuálnej tabuľky Eurovia SBL.

Ilustračný obrázok k článku Tradičné východniarske derby vo Svite: Iskra zlomila húževnatých Spišiakov a vyhrala
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Aj napriek tomu, že Iskra sa tento rok ťažšie rozbieha, na jej zápasy diváci chodia a nebolo tomu inak aj v sobotu večer, keď v 7. kole Eurovia SBL prišli do Svitu Spišiaci. Iskra v doterajších zápasoch vyhrala len raz, no hráči aj diváci nič iné ako výhru nad posledným tímom ligy nebrali.

Po slabšom úvode Iskra zobrala opraty zápasu do vlastných rúk a vytvorila si taký tlak, aby v závere na palubovku mohli vybehnúť všetci hráči z lavičky. Svit tak zaknihoval druhé víťazstvo v sezóne. Iskru Svit uvidíte hrať doma najbližšie 31. októbra v tradičnom čase, keď nastúpi proti Levickým Patriotom.

Tréner Rudolf Jugo zhodnotil pre web Iskry Svit zápas proti Spišiakom takto: „Nastúpili sme proti tímu, ktorý je veľmi nevyspytateľný a jeho hráči sú ťažko čitateľní. Vedeli sme, že to nebude jednoduché a presne to sa v prvej štvrtine aj stalo. Súper sa chytil a dostal do pohody. Keď sme zlepšili obranu, hostí sme dostali pod väčší tlak. V tretej štvrtine sa nám podarilo zlomiť odpor húževnatých Spišiakov a v záverečných desiatich minútach sme už mali hru pod kontrolou. Mohli sme si tak dovoliť dať príležitosť aj hráčom z lavičky. Urobili sme malý krok dopredu.“

Iskra Svit – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 92:71 (19:25, 26:14, 19:18, 28:14)
Najviac bodov: Blagojević 25, Bakare a Petrucelli po 17 – Hovaňák 16, Lenárt a Osvald po 15

Iskra Svit – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 92:71
37
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM