záruba martin Rôzne

Tradičný vianočný jarmok v Poprade už v sobotu

Na VII. tradičnom vianočnom jarmoku v Poprade sa predstaví viac ako 200 ľudových remeselníkov a predajcov. Jarmok bude aj tohto roku len jednodňový.

(WEBNOVINY) – Tradičný vianočný jarmok na Námestí sv. Egídia v Poprade sa uskutoční už túto sobotu. Doterajších šesť ročníkov vianočného jarmoku sa konalo vždy v nedeľu. Zmenou termínu chceli organizátori umožniť návštevu tohto podujatia širšiemu okruhu ľudí. Už hneď po prvom ročníku sa hovorilo o predĺžení podujatia na viac ako jeden deň. Z finančných dôvodov sa aj tento rok bude VII. tradičný vianočný jarmok konať len v sobotu. Návštevníci sa však môžu tešiť na bezplatné parkovanie v centre mesta počas jarmoku.

V sobotu na hlavnom popradskom námestí predstaví viac ako 200 ľudových remeselníkov z Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska výrobky z dreva, drôtu, prútia, hliny, budú aj medovníky, cukrovinky, vianočné ozdoby a dekorácie, či včelie produkty, informovala SITA Zuzana Švantnerová z Mestského úradu v Poprade. Ani tohto roku nebude na jarmoku chýbať Salaš u Franka, kde záujemcom predvedú výrobu ovčieho syra a opekanie prasiatka. Vo fontáne budú tohto roku namiesto kaprov plávať pstruhy, ktoré si budú môcť návštevníci nielen kúpiť, ale aj vyloviť. Na námestí sa budú predávať aj vianočné stromčeky.

Každoročnou atrakciou vianočného jarmoku je aj tradičná dedinská zabíjačka, ktorú predvedú hostia z Vikartoviec. Počas jarmoku otvorí svoje brány aj Podtatranské múzeum v Poprade, ktoré pripravilo výstavu Čas radosti veselosti, zameranú na tradičné ľudové Vianoce. Počas jarmoku bude vstup do múzea bezplatný. Každý, kto zájde do múzea, sa môže naučiť zdobiť medovníky. Počas celého jarmoku bude na pódiu v centre mesta kultúrny program.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM