Peter Handzuš Krimi

Tragédia v Tatrách: Pri Žabích plesách vyhasol život českého turistu

Leteckí záchranári z Popradu boli v pondelok neskoro popoludní požiadaní o súčinnosť pri záchrane 70-ročného českého turistu. Pri schádzaní z Chaty pod Rysmi sa pošmykol na reťaziach a padal strmo dole, pričom si vážne poranil hlavu.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Tatrách: Pri Žabích plesách vyhasol život českého turistu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Jeho stav si vyžiadal zahájiť okamžitú resuscitáciu, s ktorou začali prítomní svedkovia. Lekárka leteckých záchranárov bola z vrtuľníka k zranenému spustená pomocou lanovej techniky. „Zranenia muža však boli natoľko vážne, že ani lekárka mu, žiaľ, už nedokázala pomôcť a musela na mieste skonštatovať smrť pacienta,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Medzitým sa počasie natoľko zhoršilo, že pilot vrtuľníka musel urýchlene bez lekárky na palube odletieť a pristáť na najbližšom vhodnom a bezpečnom mieste na pristátie, na Popradskom plese. Po zlepšení poveternostných podmienok mohol vrtuľník vzlietnuť späť na základňu, žiaľ, bez pacienta. Horskou službou bola o súčinnosť požiadaná letka Ministerstva vnútra, ktorá telo nebohého turistu transportovala k policajtom a pohrebnej službe do Starého Smokovca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM