Martin Sýkora Krimi

Tragická nehoda pri Kežmarku: Obeťou trojročný chlapec

Na stredajšie dopoludnie nikdy nezabudne mladý vodič, ktorý z dosiaľ nezistených príčin svojim autom zachytil miestneho chlapca. Nehodu vyšetruje polícia.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda pri Kežmarku: Obeťou trojročný chlapec
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu krátko po 10:00 hod došlo v obci Veľká Lomnica, okres Kežmarok, k dopravnej nehode, pri ktorej zahynul iba trojročný chlapec. K nešťastiu došlo na ulici Nový Dvor pred jedným z rodinných domov, kde z doposiaľ nezistených príčin miestny chlapec vošiel pod zadnú nápravu nákladného auta Renault Kerax 420.

„Vozidlo prechádzalo od miestnej obaľovačky v smere ku hlavnej ceste I/66. Nákladné auto viedol 24-ročný vodič, ktorý si ničoho nevšimol až po tom čo mu Rómovia ukazovali, aby zastal. Potom čo zastavil, mu Rómovia začali skákať na vozidlo, ktoré sa snažili otvoriť a vytiahnuť vodiča z vozidla von s tým, že mu kričali že zrazil dieťa,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove (KR PZ) Daniel Džobanik.

Vodič po rýchlom vyhodnotení situácie nevystúpil z vozidla, ak by tak učinil, pravdepodobne by skončil minimálne v nemocnici. „Vodič pokračoval ďalej v jazde, pričom po ceste zavolal na políciu a uviedol, že asi došlo k dopravnej nehode, ale z dôvodu, že sa bojí o svoj život tak s vozidlom čakal na benzínovom čerpadle vo Veľkej Lomnici. Zrazený chlapec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a to devastačné zranenia hlavy,“ dodal Džobanik.

U vodiča požitie alkoholických nápojov bolo dychovou skúškou vylúčené. Okolnosti, príčiny a mieru zavinenia dopravnej nehody vyšetrujú kežmarskí dopravní policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM