Monika Vengrínová Rôzne

Tragické nehody s chodcami v Poprade: Mesto sa rozhodlo konať!

Snahou mesta v spolupráci so štátnou a mestskou políciou je oboznámiť dôchodcov s rizikami cestnej premávky, poskytnúť im užitočné rady, praktické ukážky a distribuovať medzi nich reflexné prvky. Preto organizuje preventívne školenie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 30.1. o 14:00 na mestskom úrade.

Ilustračný obrázok k článku Tragické nehody s chodcami v Poprade: Mesto sa rozhodlo konať!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Po dvoch tragických nehodách v krátkom časovom slede na Ulici slovenského odboja, ktorých obeťami sa stali chodci – osoby vo vyššom veku, sme sa rozhodli okamžite konať a urobiť ďalšie opatrenia na zvýšenie bezpečnosti chodcov v našom meste, pretože to považujeme za jednu z priorít samosprávy,“ uviedol primátor mesta Anton Danko.

Dôkazom toho, že pre samosprávu je bezpečnosť na cestách jednou z priorít je aj fakt, že Poprad bol medzi prvými mestami na Slovensku, kde boli kvôli zvýšeniu bezpečnosti priechody pre chodcov striekané červenou reflexnou farbou. Bezpečnosť chodcov zvyšuje aj osvetlenie priechodov, ktoré v Poprade začali montovať už v roku 2009. V súčasnosti je tak osvetlením na stĺpoch alebo priamo vo vozovke zabezpečených takmer päťdesiat priechodov.

V inkriminovanom úseku na Ulici slovenského odboja dala samospráva vymeniť žiarivky aj vo verejnom osvetlení, vďaka čomu sa násobne zvýšila intenzita osvetlenia tohto úseku. Pripravená je zároveň inštalácia osvetlenia priechodu priamo do cesty na priechodoch na križovatkách s Hraničnou a s Karpatskou ulicou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM