Monika Vengrínová Hokej

Trenčania dve tretiny bez gólu: V závere zápasu Kamzíkov potrápili

Kým hostia na popradskom ľade v prvých dvoch tretinách veľa vody nenamútili a aj na druhú prestávku odchádzali s nulou na konte, v záverečnej časti zápas zdramatizovali. Z víťazstva sa však i napriek tomu napokon tešili Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania dve tretiny bez gólu: V závere zápasu Kamzíkov potrápili
Zdroj: TASR

Popradčania mohli za nedisciplinovanosť pykať hneď na začiatku zápasu. Gašparovičovu gólovú strelu zastavil až na bránkovej čiare Boltun. Dlhé minúty sa potom útočníci oboch mužstiev na ľade iba hľadali, až sa v 17. minúte pred trenčianskou bránkou dobre zorientoval Matis a poslal Poprad do vedenia 1:0. O minútu už bolo 2:0. K nahodenému puku ako prvý prikorčuľoval Bartečko a príklepom nedal Konrádovi šancu. Hosťujúca striedačka sa ale dožadovala odpískania zakázaného uvoľnenia a po protestoch putoval tréner vojakov Stantien na tribúnu. Dukla mohla po vhadzovaní opäť inkasovať, Paločkovu strelu zastavila konštrukcia bránky.

Ani vstup do druhej časti hry hosťom nevyšiel. Paukovček vyhral buly a Dinda od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 3:0. „Kamzíci“ boli pri chuti. Ich nenápadná akcia skončila v 27. minúte štvrtým gólom, keď Boltun usmernil Kuraliho nahodenie pomedzi Konrádove betóny. Po pästnej výmene medzi hosťujúcim Dudášom a popradským obrancom Kasíkom siahli trenčianski tréneri po výmene brankára. V 29. minúte tak nahradil Konráda mladík Adam Nagy.

Po návrate z druhej prestávky sa Dukla presadila už po 11 sekundách. Po peknej prihrávke Melichárka zakončoval Nemec – 4:1. Hostia sa pred Kostúrom zdržiavali častejšie a odmena prišla v 50 minúte. Šišovský v rohu klziska ustál niekoľko osobných súbojov, prihral osamotenému Andersonsovi a ten už nemal problém presne zakončiť – 4:2. Štyri minúty pred koncom zápasu si vzali vojaci oddychový čas a z hry stiahli brankára. Do opustenej trenčianskej bránky poistil víťazstvo svojím druhým gólom v zápase Peter Boltun. Trenčanom sa ešte v samom závere podarilo znížiť, na 3:5 z ich pohľadu upravil Kozák.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Zápasu sme sa obávali, Trenčín dobre korčuľuje a napáda. Spočiatku sme sa s tým nevedeli vyrovnať. Po vedení 4:0 sme upadli do letargie, kopili sme chyby a mohli sme prísť o vedenie. Poďakovať sa môžeme brankárovi a strelcom, ktorí dali góly.“

Roman Stantien, tréner Trenčína: „Do zápasu sme vstúpili dobre. Prvá tretina pre nás skončila kruto, mali sme viac z hry. Druhý gól sme dostali po technickej chybe nie z našej strany. V druhej tretine domáci zvýšili vedenie, ktoré bolo z nášho pohľadu už hrozivé. Musím chlapcov pochváliť, že to nezabalili a zápas zdramatizovali v závere.“

HK Poprad – Dukla Trenčín 5:3 (2:0, 2:0, 1:3)

Góly: 17. Matis (Malina), 18. Bartečko (Boltun), 24. Dinda (Paukovček), 27. Boltun (Kurali, Bartečko), 57. Boltun (Bartečko, Paločko) – 41. Nemec (Melichárek, Bokroš), 50. Andersons (Šišovský, Filo), 59. Kozák (Bokroš).
Rozhodovali: Stano – Jobbágy, Rovenský,
vylúčení: 2:5 navyše Dudáš (Trenčín) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky a oslabenia: 0:0,
1674 divákov

Poprad-Trenčín 14.11.2014
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM