Martin Sýkora Správy

Trend sa pomaly obracia: V popradských školách pribudol počet detí

Popradčania hovoria o malom slovenskom zázraku. Za posledných 5 rokov je v súčasnosti od pondelka v školách najviac prvákov - je ich necelých 500.

Ilustračný obrázok k článku Trend sa pomaly obracia: V popradských školách pribudol počet detí
Zdroj: TASR

Na základných školách v Poprade zasadlo do školských lavíc v novom školskom roku 607 prvákov, z toho 541 v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad. Za posledných päť rokov ide o najvyšší počet prvákov. V školskom roku 2015/2016 ich nastúpilo do škôl v pôsobnosti mesta 493. V Poprade pôsobí deväť základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, jedna základná škola v pôsobnosti Okresného úradu Prešov, jedna cirkevná a jedna súkromná základná škola.

V školách o 50 detí viac

„Celkovo by do škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad malo nastúpiť približne 4300 žiakov. V uplynulom roku ich bolo 4250,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Úplné štatistiky budú podľa jeho slov k dispozícii až po 15. septembri po získaní presných údajov o počte žiakov prijatých na bilingválne a osemročné gymnáziá.

PREČÍTAJTE SI AJ: Škola ponesie názov slávneho rodáka: Meno Scherfel nezanikne

Prázdninové invetície za státisíce

Počas letných prázdnin samospráva v školách preinvestovala takmer 800 000 eur. Tieto prostriedky boli vyčlenené na výmenu gastrotechniky v školských jedálňach na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Dostojevského, ZŠ s MŠ Francisciho a na ZŠ s MŠ Koperníkova, na rekonštrukciu školských jedální materských škôl na Ulici mládeže a Záborského ulici. Samospráva zrekonštruovala aj niektoré strechy na materských školách na Podtatranskej ulici, Záborského ulici a na Ulici mládeže, finančné prostriedky boli použité aj na hydroizoláciu v ZŠ s MŠ na Vagonárskej ulici.

PREČÍTAJTE SI AJ: Začína školský rok a premávka zhustne: Niekoľko rád rodičom malých prváčikov

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM