Peter Handzuš Futbal

Tréner Lajčák bol po zápase spokojný: Diváci videli zápas, ktorý ich musel baviť

Po zvládnutej predohrávke deviateho kola DOXXbet ligy sa futbalisti FK Poprad hotovali zabodovať aj v druhom domácom zápase po sebe. V sobotu sa im do cesty v rámci ôsmeho kola postavil Senec, ktorý mal dovtedy pred Popradom osembodový náskok na predposlednom mieste tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Lajčák bol po zápase spokojný: Diváci videli zápas, ktorý ich musel baviť
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci mali v nohách famózny obrat spred štyroch dní a čosi podobné predviedli aj tentokrát. V druhom polčase prehrávali 0:1, ale veľmi rýchlo sa otriasli a napokon troma gólmi spečatili druhé víťazstvo v nadstavbovej časti. Prvý polčas sa niesol v znamení nepremenených šancí. Nechýbali ani na jednej, ani na druhej strane. Domáci Popradčania vystrkovali rožky očosi viac a aj ich príležitosti možno nazvať gólovejšie. Najmä tie po polhodine hry volali po góle. Tesne minul z ľavej strany Filip Palutka a zakrátko spoza šestnástky aj Pavol Rams. Zaujímavé prvé dejstvo skončilo bez gólov.

Hostia nastúpili do druhého polčasu s väčšou chuťou a na nejaký čas ovládli hru. Neúspešne dobíjali bránu súpera až do 58. minúty, kedy sa v malom vápne po centri z pravej strany najlepšie zorientoval Alan Kováč a bolo 0:1. Paradoxne tento moment naštartoval domáci Poprad. Obrat o malú chvíľu neskôr behom štyroch minút zariadil Róbert Ujčík, ktorý sa presadil dvakrát proti tímu, z ktorého koncom minulého roka zamieril práve do Popradu. Najskôr v 60. minúte vyzvŕtal obranu hostí a obstrelil seneckého brankára po prvýkrát, aby v 64. minúte predviedol podobný kúsok opäť. Definitívu pre domácich zariadil o ďalšie štyri minúty Pavol Rams nádhernou strelou z hranice šestnástky k bližšej žrdi. Po výsledku 3:1 zavládla v šatni Popradu spokojnosť, strata na Senec je už len päťbodová. Do konca súťaže sa hrá ešte o deväť bodov.

„Sila tímu sa opäť ukázala, aj v utorok sme trikrát prehrávali a trikrát sme sa vrátili do zápasu. Dnes sme opäť prehrávali, ale išli sme do poslednej minúty a našťastie sme to rýchlo otočili. Myslím si, že taký "anglický“ týždeň nám vyhovuje, pretože aj po prehre v Skalici sme dlho nad tým nepremýšľali a hneď sme hrali ďalší zápas. Potrebovali sme to po psychickej stránke a dnes sme hrali uvoľnenejšie,„ povedal po stretnutí dvojgólový strelec FK Poprad Róbert Ujčík. Aj v sobotu dostali pri neúčasti viacerých opôr príležitosť mladí hráči a ostrieľaný útočník ich prácu na ihrisku hodnotil kladne. "Pre mladých hráčov je to ťažký, ale dobrý štart. Máme v mužstve aj zopár skusených hráčov, ktorí im vedia pomôcť. Teraz, keď sa už prakticky o nič nehrá, je správny čas, aby dostávali príležitosť a získavali skúsenosti,“ uviedol. Róbert Ujčík bol na hrote popri mladíkovi Durkotovi aktívny od začiatku do konca a veľa nechýbalo, aby zaznamenal hetrik. „Veľmi som chcel streliť aj tretí gól, ale nejako mi ten hetrik zatiaľ v druhej lige nie je súdený,“ dodal.

Druhý polčas poznačila zbytočná nervozita, po ktorej sa neraz ťahala žltá karta z vrecka hlavného rozhodcu. Odskákal si to aj tréner ŠK Senec Andrej Štellár, ktorého rozhodcovia po druhom Ujčíkovom góle vykázali na tribúnu. Jeho asistent Attila Pinte bol pri hodnotení zápasu na tlačovke veľmi stručný: „Chcem pogratulovať domácemu mužstvu, ktoré bolo efektívnejšie. V skratke iba toľko.“

Viac sme sa dozvedeli od trénera FK Poprad Vladimíra Lajčáka, ktorý vyslovil s hrou svojich po dlhšom čase spokojnosť. „Diváci videli zápas, ktorý ich musel baviť. Hostia začali veľmi sebavedomo, ale potom sme prebrali taktovku my. Hrali sme taký futbal, aký som si vždy predstavoval, nepremieňali sme však šance. Súper v druhom polčase zmenil taktiku a začal nás napádať vyššie, čím nám znemožnil rozohrávku. Senec dal prvý gól, ale našťastie sme rýchlo vyrovnali. Dostali sme chuť a premenili sme aj ďalšie šance. Teším sa z tohto víťazstva, pretože som konečne videl od hráčov to, čo s nimi neustále nacvičujem. Nerozumiem tomu, prečo musíme vždy dostať gól, aby sme ho dokázali streliť my. Našťastie sme sa rýchlo dostali späť do hry, pretože Senec má dobré a disciplinované mužstvo. Ak by nás dlhšie podržali za stavu 0:1, tak by sme sa vytrápili,“ povedal. Aj domáceho lodivoda potešila hra mladých hráčov, ktorí v takýchto zápasoch herne rastú. „Aj mladí hráči postupne dozrievajú. Nie je devízou byť mladý, ale treba byť dobrý futbalista. Dnes môžem byť s ich výkonmi spokojný. Durkot odviedol na hrote veľký kus roboty, Gallovič ukazuje svoj potenciál v strede poľa a aj Biskup hral veľmi múdro na to, že to bol pre neho len druhý druholigový zápas v živote,“ pochválil mladíkov V. Lajčák.

FK Poprad – ŠK Senec 3:1 (0:0)
Góly: 60'a 64' Ujčík, 68' Rams – 58' Kováč
ŽK: Bendík, Sedlák, Ujčík – Lola, Asanović, Lénárth, Rechrech

Text: FK Poprad

FK Poprad 3:1 ŠK Senec
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
FK Poprad- ŠK Senec 3:1
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM