Peter Handzuš Rôzne

Tréningová hala bude stáť na Juhu

Tréningovú hokejovú halu, ktorú Popradčanom zaplatí HC LEV Poprad, zrejme postavia na Juhu. Do blízkej základnej školy sa presťahujú aj hokejové triedy zo školy v Spišskej Sobote.

Na tlačovej konferencii v stredu primátor mesta Poprad Anton Danko a výkonný riaditeľ hokejového klubu HK AutoFinance Poprad Tibor Turan oznámili úmysel postaviť novú tréningovú hokejovú halu na sídlisku Juh III.

S návrhom na zmenu umiestnenia haly prišiel hokejový klub. Hlavným dôvodom je zachovanie parkovacích miest v blízkosti zimného štadióna. Miesto pre novú halu na Juhu je podľa predstaviteľov klubu a mesta vhodné aj preto, že v okolí býva väčšina žiakov hokejových tried, ktorí doteraz dochádzali do Spišskej Soboty autobusom. Okrem toho sú v blízkosti plánovanej haly dve základné školy, športový areál a aj cyklochodník vhodný pre tréningy mladých hokejistov.

O vyjadrenie k presunu športových hokejových tried zo Spišskej Soboty na Juh III sme požiadali aj riaditeľku školy Adrianu Oravcovú. Z jej odpovede pre Poprad24 citujeme: „Vedenie mesta najlepšie vie dôvody, aké viedli k tomu, že hokejová hala sa má budovať na sídlisku Juh III. Tak, ako moji zamestnanci, aj ja osobne sa nestotožňujem s presunom športových hokejových tried, ale akceptujem to, ak výstavbou haly sa zlepšia podmienky v oblasti ľadového hokeja a tým aj výchovy mladých talentov.“

Viac o plánovanej výstavbe haly v našom videu.

Tréningová hala bude stáť na Juhu
1
Galéria
treningova hala
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM