Martin Sýkora Krimi

Trestná činnosť na železniciach: Policajti mali veľký záťah po staniciach

Od stredy do štvrtkového rána sa policajti 24 hodín sústredili na odhaľovanie a predchádzanie trestnej činnosti v obvode železničných dráh.

Ilustračný obrázok k článku Trestná činnosť na železniciach: Policajti mali veľký záťah po staniciach
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Počas akcie s názvom Modrá 24 skontrolovali 523 osôb, 335 osobných vlakov, 283 železničných staníc a 147 železničných priecestí.

„Policajti služby železničnej, dopravnej, hraničnej a cudzineckej polície počas akcie vypátrali jednu hľadanú osobu. V jednom z osobných vlakov došlo ku krádeži mobilného telefónu,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Pod drobnohľadom aj železničné priecestia

Policajti však páchateľa po nahlásení krádeže na základe jeho popisu zadržali na stanici. Odhalili 260 priestupkov, z toho najviac v cestnej premávke. Väčšinou išlo o rýchlu jazdu (40), nepripútanie sa (10), jazdu bez svetiel (10) a nerešpektovanie dopravného značenia (22) a to aj na železničných priecestiach. V 23 prípadoch riešili tiež priestupok prechádzania cez dráhu mimo určený priestor, 15 priestupkov proti fajčeniu, dva priestupky proti majetku a dva prípady znečisťovania verejného priestranstva. V jednom prípade bol kontrolovaný vodič pod vplyvom alkoholu.

PREČÍTAJTE SI AJ: O živote rozhodovali okamihy: Samovraždy ostali len v štádiu pokusu

Akcia sa konala v 17 krajinách

„Akciu organizovala Európska sieť železničných polícií RAILPOL súčasne v 17 členských krajinách vrátane Slovenska. Tento krát bola zameraná na nelegálnu migráciu, predchádzanie krádežiam na osobách, krádežiam batožiny cestujúcich a pátranie po osobách a veciach,“ dodal Slivka. Policajti sa zameriavali aj a na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a železničnej dopravy na železničných priecestiach. Na Slovensku sa do akcie zapojilo 224 policajtov.

PREČÍTAJTE SI AJ: Viete, kde sa hrajú vaše deti? Môžu byť na koľajniciach

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM