Peter Handzuš Iné športy

Tretí deň volejbalovej predolympijskej kvalifikácie

Kvalifikačný turnaj pokračoval v Poprade tretím hracím dňom. V prvom dnešnom zápase sa stretli výbery Rakúska a Španielska a v druhom reprezentácie Estónska a Turecka.

Rakúsko – Španielsko 1 : 3 (22, –19, –19, –18)

Kvalifikačný turnaj pokračoval v Poprade tretím hracím dňom. V prvom dnešnom zápase sa stretli výbery Rakúska a Španielska. Oba celky už v turnaji vo svojej skupine zaznamenali po jednej prehre s domácou reprezentáciou a tak bol tento zápas priamym súbojom o druhé postupové miesto do semifinále.

V prvom sete sa hral útočný volejbal slušnej úrovne. Paradoxne oproti výkonom proti SVK boli Rakúšania bojovnejší a kvalitnejší ako ich súper, ktorý nedokázal nadviazať na sympatický výkon z prvého zápasu. Prvý set si pre seba pripísali Rakúšania v pomere 25:22.

V druhom sete sa situácia na ihrisku otočila, Španieli spresnili hru a dotiahli set dobrou koncovkou do víťazného stavu 25:19. Tento moment ich už definitívne naštartoval do vyššieho tempa a v treťom sete sa už naplno prejavila kvalita papierového favorita. V týchto momentoch na palubovke jasne diktovali tempo a nechali súpera iba doťahovať skóre. Set vyhrali rovnako ako predošlý 25:19.

Vo štvrtom sete pokračovala dominancia hráčov z Pyreneja, ktorí ukončili zápas výhrou v sete 25:18. Španielska reprezentácia si tak zabezpečila účasť v zajtrajšom druhom semifinále o 20:30 hod.

Estónsko – Turecko 3 : 0 (19, 15, 22)

V druhom zápase dnešného večera sa stretli volejbalové reprezentácie Estónska a Turecka, ktoré už bolo istým postupujúcim. Svojou výhrou mohlo do semifinále potiahnuť aj Čiernu Horu.

Prvý set aj napriek očakávaniam začali lepšie Estónci, dlho v sete viedli a ani všetky oddychové časy nepomohli Turkom k zvratu v sete. Pobalťania vyhrali prvý set pomerom 25:19.

Výborne rozbehnutým estónskym hráčom vyšiel aj vstup do druhého setu. Na začiatku si vybudovali náskok, umnou a obetavou hrou vyhrali aj druhý set, hladko 25:15. Turci, povzbudzovaní z hľadiska aj hráčmi Čiernej Hory, sa však ani v treťom sete nedokázali naštartovať k lepšiemu výkonu. Okrem krátkej zápletky pred koncovkou posledného setu podali nevýrazný a odovzdaný výkon a prehrali aj tretí set, tentokrát 22:25.

Výsledok zápasu 3:0 pre Estónsko uzavrel zápasy v základných skupinách. Smutní a odsúdení na cestu domov tak ostali tímy Rakúska (bez výhry) a Čiernej Hory (výhra nad Estónskom). Zajtrajšie semifinálové zápasy tak spojili dvojice Slovensko – Turecko (18. 00 hod) a Španielsko – Estónsko (20.30 hod).

Strnisko Tomáš

volejbal_stvr
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM