Monika Vengrínová Rôzne

Tretí stupeň povodňovej aktivity stále trvá: Pokračuje i odstraňovanie následkov prívalových dažďov

Ešte v stredu večer vyhlásil primátor Jozef Švagerko tretí stupeň povodňovej aktivity v meste. Počas noci došlo k zaplaveniu rodinných domov i ciest v niektorých častiach Popradu. Odstraňovanie následkov prívalových dažďov stále pokračuje.

Ilustračný obrázok k článku Tretí stupeň povodňovej aktivity stále trvá: Pokračuje i odstraňovanie následkov prívalových dažďov
Zdroj: Dnes24.sk

„V priebehu dňa boli brehy Hozeleckého potoka v Strážach pod Tatrami na najkritickejších miestach spevnené 75 tonami kameniva, ktoré s pomocou kráčajúceho bagra naviezli pracovníci Správy povodia Dunajca a Popradu,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že zo zaplavených pivníc v Strážach je odčerpávaná voda s pomocou Dobrovoľného hasičského zboru Poprad – Stráže.

Mesto Poprad zároveň dodávateľsky spriechodňuje poškodený kanalizačný zberač odvádzajúci vodu z polí, ktorý spôsobil zaplavenie príjazdovej komunikácie do tejto časti mesta. Priebežne sú odstraňované nánosy z miestnych komunikácií po prívalových dažďoch v Strážach pod Tatrami, vo Veľkej a na sídlisku JUH III.

Vyhlásený III. stupeň povodňovej aktivity vzhľadom na aktuálnu predpoveď počasia aj naďalej trvá.

Čítajte tiež:

Pre silnú búrku na nohách aj hasiči: V Popradskom okrese nastala najhoršia situácia v celom kraji!

V Poprade sa pripravte na veľký lejak: Až toľkoto zrážok má u nás spadnúť!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM