Peter Handzuš Šport

Tri kolá pred koncom PHL: V Strážach najlepší dorastenci zo Štôly a ženy zo Šuňavy

V nedeľu 25. 8. sa v Strážach na miestnom futbalovom ihrisku uskutočnil 9. ročník súťaže hasičských družstiev - memoriál Miroslava Olejníka zaradenej do 19. ročníka Podtatranskej hasičskej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Tri kolá pred koncom PHL: V Strážach najlepší dorastenci zo Štôly a ženy zo Šuňavy
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž je každoročne konaná na počesť dlhoročného aktívneho funkcionára DHZ Stráže i OV DPO Poprad M. Olejníka. Na slávnostnom nástupe prítomných pozdravil prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR PhDr. Ladislava Pethö, ktorý v úvodnom slove vyzdvihol nezištnú činnosť dobrovoľných hasičov pri mimoriadnych udalostiach ako sú požiare, záplavy a zároveň i úspechy okresu Poprad – tretie miesto mladých hasičiek vo Francúzskom Mulhouse na medzinárodnej súťaži i prvé miesta dorasteniek z Vikartoviec a mužov z Gerlachova na Majstrovstvách SR dobrovoľných hasičských zborov v Skalici t.r.

V Strážach spomedzi dvadsiatich družstiev mužov prvenstvo dosiahli dorastenci zo Štôly s časom 15,25 s čím vytvorili rekord v histórii tejto súťaže. Striebro patrilo Gerlachovu I /15,77/ a bronz získali Kravany /15,89/. Medzi nežným pohlavím spomedzi 11 tímov boli najlepšie ženy zo Šuňavy s časom 20,92 s a na svoje konto si pripísali už šieste tohtoročné víťazstvo. Druhé boli dorastenky z Vikartoviec /21,60/. Tretie skončili domáce dorastenky zo Stráží / 21,65/. Ceny najlepším odovzdal Marián Rušin, člen Snemu DPO SR, predseda KV DPO Prešov a okresný veliteľ DPO Poprad a Milan Palko, tajomník DHZ Stráže.

Pred poslednými troma súťažami Podtatranskej hasičskej ligy medzi mužmi už istým víťazom sú Kravany, druhá je Šuňava I a tretia Šuňava II. U žien je prvá Šuňava pred Spišskou Sobotou a Hranovnicou. Body si pripísali i dorastenci – tu je poradie: 1 Štôla, 2. Spišský Štiavnik, 3. Svit. U dievčat sú najlepšie Vikartovce pred Hranovnicou a Strážami. PHL pokračuje devätnástou súťažou v nedeľu 1.9.2013 v Kra­vanoch na futbalovom ihrisku so začiatkom o 12.00 h. Po jej skončení sa uskutoční súťaž mladých hasičov v požiarnom útoku s vodou o Putovný pohár Hornádskej doliny.

Ondrej Klimo
Foto a video: Daniel Faix

PHL Stráže
32
Galéria
PHL Stráže
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM