Peter Handzuš Futbal

Tribúna NTC sa zaplnila. V generálke Sparta Praha zdolala Manchester United

Necelý týždeň pred plánovaným slávnostným otvorením Národného tréningového centra v Poprade si jeho trávnik odskúšali v priateľskom zápase mládežnícke tímy klubov Manchester United a AC Sparty Praha.

Ilustračný obrázok k článku Tribúna NTC sa zaplnila. V generálke Sparta Praha zdolala Manchester United
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Na sústredenie do Popradu prišli zverenci trénera Paula McGuinnessa už po štvrtý raz. Keďže tímy anglického veľkoklubu nechodia v rámci prípravy dva roky po sebe na to isté miesto, aj to hovorí o tom, aké skvelé prostredie našli pod Tatrami.

Tento rok ku skvelým slúžbám pribudla aj možnosť trénovať na novom trávniku NTC vyhrievanom termálnou vodou, čo by malo robiť Poprad pre zahraničné kluby ešte atraktívnejším.

Previerku NTC pred slávnostným otvorením 5. novembra urobili mládežnícke tímy Manchester United a AC Sparta Praha. Pred zaplneným hľadiskom si chlapci zo Sparty poradili s mladými Angličanmi 3:0. Aj keď treba dodať, že proti kompletnej Sparte nastúpil Manchester United z kombinovanou zostavou zloženou z troch mládežníckych ročníkov.

O tom, že zápas bol pre obidva tímy dobrou školou, sa zhodli po zápase obidvaja tréneri, ktorí boli spokojní aj s trávnikom, osvetlením a zázemím na novom NTC v Poprade.

Slávnostné otvorenie NTC za účasti zástupcov SFZ a UEFA bude v utorok 5. novembra o 14:00. Po malom otváracom ceremoniáli odohrajú na NTC prvé oficiálne medzinárodné stretnutie mládežnícke reprezentácie do 15 rokov Slovenska a Maďarska. Vstup na tento zápas je pre verejnosť zdarma.

Ak ste sa na zápas AC Sparta Praha (U17) – Manchester United (U17) nedostali, pozrieť si ho môžete celý v našom videoarchíve.

NTC Poprad : Manchester United 17 : AC Sparta Praha 17 0:3
25
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Tribúna NTC sa zaplnila. V generálke Sparta Praha zdolala Manchester United
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM