Peter Handzuš Iné športy

Triumf BK Citybowling Poprad: Slovenský pohár družstiev putuje pod Tatry

V nedeľu 8. februára sa v BNC Bratislava uskutočnil už 11. ročník Slovenského pohára družstiev. V predchádzajúcich troch ročníkoch zvíťazilo družstvo BK Citybowling Poprad a tak bolo toto extraligové družstvo aj teraz hlavným favoritom.

Ilustračný obrázok k článku Triumf BK Citybowling Poprad: Slovenský pohár družstiev putuje pod Tatry
Zdroj: Dnes24.sk

Hralo sa podľa nezmeneného hracieho formátu, zásadnými zmenami nových propozícií bola výška štartovného a výška finančných ocenení. Najmä výška štartovného mala vplyv na počet prihlásených družstiev, kým vlani štartovalo vo dvoch kvalifikačných rundách zadarmo 28 družstiev, tento rok pri štartovnom 80 € postačovala aj jedna runda pre 16 družstiev.

Z kvalifikácie postupovali všetky prihlásené družstvá, z prvej pozície obhajcovia z Popradu. Prenos 20% síce nenarobil medzi jednotlivými pozíciami príliš veľké rozostupy, napriek tomu mohol byť v konečnom dôsledku v určitých situáciách dosť podstatný.

Finále sa odohralo v štyroch krokoch, v ktorých každé postupujúce družstvo odohralo jednu hru a tú si vždy pripočítalo k prenosu a ďalším nahraným bodom. Družstvo BK Citybowling Poprad si stále držalo dostatočný bodový odstup a s tým sa dostali až do záverečného finálového zápasu, kde proti nim nastúpilo družstvo BK Lineas Prešov. Popradčania aj tu ešte svoj bodový náskok navýšili a celkovým rozdielom 96 bodov pred druhými Prešovčanmi po štvrtý krát v rade na SPD zvíťazili, na treťom mieste finišovalo domáce družstvo BC BNC.

Z jednotlivcov dominoval René Blažek ml. s priemerom 231,8 a priemer nad 200 dosiahlo až 20 hráčov. Náš Športový klub BK Citybowling mal ešte jedno družstvo v hre BK Citybowling Mix, ktoré sa v celkovom poradí umiestnilo na siedmom mieste mieste. Práve z tohto družstva je Blažek René, ktorý dosiahol najlepší výkon dňa.

Foto: mrsplit.sk

Triumf BK Citybowling Poprad: Slovenský pohár družstiev putuje pod Tatry
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM