Martin Sýkora Rôzne

Tropická noc v tatranskej oblasti: Meteorológovia vydali výstrahy 3. stupňa!

V noci z utorka na stredu meteorológovia zaznamenali na väčšine staníc tropickú noc. Tá bola na väčšine územia západného Slovenska, dokonca aj v tatranskej oblasti.

Ilustračný obrázok k článku Tropická noc v tatranskej oblasti: Meteorológovia vydali výstrahy 3. stupňa!
Zdroj: TASR

Cez noc sa podľa meteorológov ochladilo zväčša na 25 až 20 stupňov Celzia, pričom najteplejšie bolo v Horných Lefantovciach, kde bolo minimum teploty presne 25 stupňov Celzia.

„Tropickú noc sme zaznamenali aj v tatranskej oblasti, napríklad Tatranská Polianka a Lomnica,“ informuje SHMÚ.

Podľa meteorológov to však nie je až také nezvyčajné ako tropická noc v dolinách a kotlinách v okolí Tatier, ako napríklad v Kežmarku. „V dolinách a kotlinách sa ochladzuje výraznejšie ako na svahoch, preto tam aj v noci býva typicky chladnejšie a tropická noc je tak veľmi zriedkavá,“ vysvetlili.

S horúčavami treba počítať stále. Vo štvrtok (3.8.) platia výstrahy pred horúčavami takmer vo všetkých okresoch. Na západnom a južnom Slovensku dokonca vydal SHMÚ najvyššiu výstrahu 3. stupňa. Meteorológovia očakávajú v tento deň dosahovanie maximálnej teploty vzduchu od 33 až do 38 stupňov Celzia.

Na piatok (4.8.) vydal ústav výstrahu pred horúčavami pre všetky okresy na Slovensku. Teplota by sa mala v piatok podľa meteorológov vyšplhať od 33 až do 39 stupňov Celzia na západe a juhu krajiny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM