Peter Handzuš Rôzne

Turisti môžu poslednýkrát pred sezónnou uzáverou absolvovať túru v Tatrách

Tento víkend je posledným, počas ktorého môžu turisti vo Vysokých Tatrách absolvovať túru po všetkých značkovaných turistických chodníkoch. Tie budú totiž od pondelka 1. novembra uzavreté až do 15. júna budúceho roka.

Ide o viac ako 30 úsekov značkovaných turistických chodníkov v celom Tatranskom národnom parku (TANAP). „Dôvodom každoročnej sezónnej uzávery je predovšetkým ochrana vzácnych druhov zveri žijúcej v tomto vysokohorskom prostredí a ochrana prírodných hodnôt najmä v čase nízkej snehovej prikrývky,“ zdôvodnil hovorca Štátnych lesov TANAP Marián Šturcel.
V čase sezónnej uzávery môžu v období od 21. decembra do 15. apríla do vysokohorského prostredia voľne vstupovať len organizovaní skialpinisti s podmienkou, že sú na lyžovanie v tomto prostredí priaznivé snehové podmienky a že sa budú pohybovať len po vyznačených trasách. Ich zoznam je súčasťou bodu 2. Vyhradené trasy pre skialpinizmus prílohy A Návštevného poriadku TANAP.
Sezónna uzávera značkovaných chodníkov potrvá do polovice júna a týka sa úsekov 32 značkovaných turistických chodníkov od Oravy až po Tatranskú Javorinu. Ich zoznam je súčasťou prílohy Návštevného poriadku TANAP.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM