Martin Sýkora Správy

Turistická atrakcia komplikuje dopravu: V Bachledovej doline víkendové zápchy

Chodník v korunách stromov trafil do čierneho. Turistická atrakcia každý víkend láka stovky zvedavcov, ktorí sa dopravujú na miesto vlastnými autami.

Ilustračný obrázok k článku Turistická atrakcia komplikuje dopravu: V Bachledovej doline víkendové zápchy
Foto: Peter Handzuš

Premávku riadia policajti

Pred dvoma týždňami bola v Bachledovej doline otvorená nová turistická atrakcia Chodník v korunách stromov. V tejto súvislosti polícia zaznamenala počas víkendov zvýšenú intenzitu dopravy a tvorbu kolón na ceste I/66 v úseku od obce Tatranská Kotlina po koniec obce Ždiar.

„Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky prechádzajúcich týmto úsekom cesty o zvýšenú opatrnosť, dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a dôsledné dodržiavanie pokynov príslušníkov polície,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Foto: Peter Handzuš

Ako sa vyhnúť dopravnému chaosu?

„Odporúčame širokej motoristickej verejnosti, vzhľadom k malým kapacitám parkovísk, aby pri návšteve Bachledovej doliny využívali hlavne prostriedky verejnej hromadnej prepravy, poprípade využívali na parkovanie iné parkoviská, napr. parkovisko na Strednici v Ždiari, odkiaľ premáva kyvadlová doprava priamo do Bachledovej doliny. Na zváženie dávame do pozornosti aj návštevu turistickej atrakcie v priebehu týždňa, kedy je menej ľudí ako cez víkend,“ dodal policajný hovorca.

Polícia taktiež odporúča motoristickej verejnosti, ktorá smeruje do Poľskej republiky na tradičné trhy do Nového Targu, aby využili hraničný priechod Niedzica – Lysá nad Dunajcom a tým sa vyhnú tomuto problémovému úseku štátnej cesty I/66 v blízkosti Bachledovej doliny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM