Martin Sýkora Správy

Turistický chodník v Javorovej doline je priechodný: Po opravách bez obmedzení

Letná turistická sezóna vrcholí. Niektoré turistické značené chodníky prechádzali počas letných mesiacov menšou alebo väčšou rekonštrukciou .

Ilustračný obrázok k článku Turistický chodník v Javorovej doline je priechodný: Po opravách bez obmedzení
Zdroj: Dnes24.sk

Modro a súčasne zeleno značený turistický chodník, tiahnuci sa z Tatranskej Javoriny Javorovou dolinou, je po rekonštrukcii opätovne priechodný bez obmedzení.

PREČÍTAJTE SI AJ: Pri návšteve Vysokých Tatier si dávajte pozor: Jeden mostík je už vymenený, výmena druhého sa práve začala

„Chodník je vďaka vhodnému povrchu prístupný nielen peším turistom, ale slúži aj ako bezbariérová trasa pre detské kočíky a turistom so zníženou schopnosťou pohybu,“ uviedla Lenka Burdová, koordinátor vonkajšej komunikácie ŠL TANAPu.

Rekonštrukciu povrchu turistického chodníka v približne dvojkilometrovom úseku od hlavnej cesty až po horáreň pod Muráňom zabezpečili Štátne lesy TANAPu.

PREČÍTAJTE SI AJ: V Tatrách sa zrútilo bezmotorové lietadlo. Pilot Marcin Pawel (†44) na mieste zahynul

Aktuality, ktoré sa týkajú aktuálneho stavu turistických chodníkov v Tatranskom a v Pieninskom národnom parku, dočasnej uzávery ich úsekov alebo ich presmerovania, nájdete aj na www.lesytanap.sk/aktuality.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM