Peter Handzuš Rôzne

Turistka to prehnala: Vyčerpanú ju evakuovali vrtuľníkom!

Popradskí leteckí záchranári zasahovali v utorok dvakrát. Leteli k českej turistke do Vysokých Tatier, aj k mladému drevorubačovi z Liptovskej Tepličky.

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby letela do Vysokých Tatier. Vo Furkotskej doline pri Vyšnom Wahlenbergovom plese spadla z chodníka medzi skaly vyčerpaná a dehydratovaná česká turistka. „39-ročná žena nemohla pre svalovú slabosť pokračovať v túre, na miesto letel preto vrtuľník,“ informovala Syvia Galajda z AIR – TRANSPORT EUROPE Poprad. Lekár sa k pacientke dostal pomocou palubného navijaku a po podaní liečby ju evakuoval spolu s ostatnými členmi posádky z terénu. Jej túra sa skončila v popradskej nemocnici.

Po zásahu vo Vysokých Tatrách letela popradská posádka VZZS ATE do lesov v Liptovskej Tepličke. „Na mladého miestneho drevorubača spadol konár,“ vysvetlila Galajda. Konár ho zasiahol priamo do tváre a muž upadol do bezvedomia. Po ošetrení leteckými záchranári a posádkou RZP z Hranovnice ho s podozrením na mozgovolebečné poranenie transportovali do popradskej nemocnice.

Poprad24 Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM