Slavo Petrus Iné športy

Turnaj majstrov sa hral aj vo Vysokých Tatrách. Pripravujú turnaj s drevenými raketami a v dobových kostýmoch

Občianske združenie Sport club for all v Poprade sa prevažne venuje bedmintonu, florbalu a tenisu. A práve v tenise usporiadali pre amatérskych tenistov obdobu slávnych grandslamov.

Ilustračný obrázok k článku Turnaj majstrov sa hral aj vo Vysokých Tatrách. Pripravujú turnaj s drevenými raketami a v dobových kostýmoch
Zdroj: Dnes24.sk

Podtatranské turnaje s názvami Australian open, Wimbledon, French open a US open sa hrali v rovnakých termínoch a na rovnakých povrchoch na akých hrali profesionáli. Počas týchto turnajov zbieralo vyše 40 amatérov body do rebríčka, z ktorých sa najlepšia osmička prebojovala do záverečného Turnaja majstrov. Účastníkmi tenisového vyvrcholenia boli: Dávid Šproch z Veľkej Lomnice, Ján Ďubiel zo Spišskej Starej Vsi, Ľudovít Krempaský zo Spišskej Belej, Milan Kušmírek z Kežmarku, Peter Šepitka, Marek Podhorský, Marek Bajus a Martin Ďurčo z Popradu.

Počas dvoch dní sa v Teniscentre v Tatranskej Lomnici hral výborný a napínavý tenis. Po odohraní všetkých zápasov sa rozhodlo, že tretie miesto, po výhre nad Marekom Podhorským 2:0 na sety, získal Marek Bajus. V dramatickom finále zvíťazil Peter Šepitka až v supertajbrejku nad Dávidom Šprochom 3:6, 6:2 a 10:4. Víťaz si okrem víťazného pohára odniesol aj vecnú cenu, LED televízor, ktorý do súťaže venoval Vladimír Lukáč z Kežmarku.

Hlavný organizátor podujatia Jozef Galajda vyjadril nad úrovňou a priebehom všetkých turnajov spokojnosť. „Chcel by som poďakovať všetkým sponzorom, bez ktorých by sme nemohli odohrať všetky súťaže. Potešilo ma, že oproti minulému roku pribudol počet zúčastnených hráčov. V budúcom roku pripravujeme pre priaznivcov tenisovú lahôdku. Máme v pláne zorganizovať Retro tenisový turnaj s drevenými raketami a v dobových kostýmoch. Verím, že táto myšlienka si získa svojich priaznivcov a tenisových nadšencov zabaviť sa tomto športe,“ povedal Jozef Galajda.

Turnaj majstrov sa hral aj vo Vysokých Tatrách. Pripravujú turnaj s drevenými ra
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM