Monika Vengrínová Šport

Tvrdo na sebe maká a je to na nej vidno: Vyspovedali sme Popradčanku s najkrajšou figúrou na svete!

Pred deviatimi rokmi zavesila Ella Franková kulturistiku a fitness, ktorým sa súťažne venuje od sedemnástich rokov, na klinec. Dnes má 43 a vracia sa na svetové pódiá. Z majstrovstiev sveta v Dubaji si priviezla dve medaily a už trénuje na súťaž v Las Vegas, ktorá bude vyvrcholením jej kariéry.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdo na sebe maká a je to na nej vidno: Vyspovedali sme Popradčanku s najkrajšou figúrou na svete!
Zdroj: Dnes24.sk

Ella Franková sa len pred pár týždňami vrátila z majstrovstiev sveta v naturálnej kulturistike, kde štartovala v kategórii figure fitness nad 40 rokov i v klasickej kategórii bez rozdielu veku nad 165 cm. Na pódiá sa vrátila po deviatich rokoch. „Cvičím stále, pretože je to môj doping, bez ktorého nedokážem žiť. K návratu ku kulturistike ma tak trošku vyprovokoval môj pätnásťročný syn, ktorý začal tiež cvičiť,“ vysvetlila dôvod svojho rozhodnutia fitnesska.

Pred deviatimi rokmi, podľa vlastných slov, mala výsledky, teraz však museli byť lepšie. Nešla tak na 100, ale na 150% a ono to vyšlo. „Človek si hlavne musí veriť a nesmie sa vzdávať. Syn ma provokoval, že som už stará, že mi lieta triceps a na zadku mám celulitídu, ale ja som mu povedala, že máme predsa čas. Dnes mi hovorí, že aj triceps aj zadok mám dobrý,“ smeje sa Franková.

Stále hľadá sponzorov

Na majstrovstvá sveta v Dubaji sa pripravovala približne štyri mesiace. Ráno vstávala o piatej, pripravila si stravu a dvakrát za deň trénovala. „Je to o hlbokom odriekaní, človek musí v diéte aj v tréningoch vytrvať. V tých posledných mesiacoch sa už stáva len strojom,“ šokovala Popradčanka s najkrajšou figúrou na svete, ktorej sa mnohí pred súťažou pýtali, čo si ešte vo svojom veku potrebuje dokazovať: „Ja som tvrdila, že už nič. Chcem len motivovať a inšpirovať iných, aby sa nevzdávali“.

Ona sama vytrvala i napriek tomu, že okrem cvičenia musela i tvrdo pracovať, nakoľko jej koníček je veľmi finančne náročný a sponzorov nemala žiadnych. „Mojim najväčším sponzorom bol môj otec, za čo mu veľmi ďakujem. Verím však, že teraz keď som už majsterka sveta, tak nejakí tí sponzori prídu. Už mám okolo seba tých správnych ľudí, tak verím, že ďalšiu métu zvládnem bez stresov,“ prezradila fitnesska, ktorá sa aktuálne pripravuje na vrchol svojej kariéry.

Splnenie celoživotného sna

Tým bude súťaž Olympia v Las Vegas, ktorá je podľa slov Frankovej viac, ako majstrovstvá sveta. Ide o vrchol súťaže, kde sa stretnú len tí najlepší z najlepších. „Zúčastniť sa jej bol môj sen od pätnástich rokov, keď som si vystrihovala obrázky z kulturistických časopisov. A teraz sa mi splní,“ teší sa.

Ani po tejto súťaži však skončiť s fitness a kulturistikou neplánuje. Stále súťaží s dievčatami, ktoré sú aj o dvadsať rokov mladšie od nej a vyhráva. „No a potom je tu ešte kategória nad päťdesiat rokov. Takže kariéra predo mnou,“ dodala s úsmevom Franková.

Majsterka sveta Ella Franková
17
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM