Martin Sýkora Od Vás

Týždeň nosenia sa úspešne skončil: Koho by ste vy na rukách nosili?

Nosenie je jedna z najprirodzenejším ľudských aktivít. Práve nej bol na Slovensku venovaný celý uplynulý týždeň, ktorý symbolicky vyvrcholil vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň nosenia sa úspešne skončil: Koho by ste vy na rukách nosili?
Foto: Jana Bakičová

Tatry plné mamičiek a detí v ergonosičoch

Tento týždeň nosenia začal v nedeľu, prebiehal v 52 mestách na Slovensku a skončil v sobotu vyvrcholením celoslovenského pochodu v Tatrách, ktorý organizátori nazvali Tatranské nosenie 2016.

V sobotu 8.10.2016 sa stretli rodičia, starí rodičia a deti od 8 týždňov v hoteli Morava v Tatranskej Lomnici, kde zavŕšili Medzinárodný pochod nosenia detí v šatkách a v ergonosičoch.

„Celý týždeň bolo nepriaznivé počasie, dokonca v Tatrách napadol prvý sneh. Organizátori sa riadne potrápili s výberom trasy. Počasie sa nakoniec umúdrilo a vykukli aj slnečné lúče. Ej, bolo to radosti. Vybrali sme sa s úsmevom na trasu od hotela smerom na prvú stanicu lanoviek. Bola to trasa s 300 metrovým prevýšením a s krásnym pohľadom na Gerlachovský a Lomnický štít,“ opísala program jedna z účastníčok Jana Bakičová.

PREČÍTAJTE SI AJ: Nové priestory, nové deti, nové ciele: Sťahovanie klubu na najväčšie sídlisko

Nosenie detí 2016
4
Galéria
Foto: Jana Bakičová

Účastníci si užívali

Účastníci Medzinárodného pochodu nosenia detí v šatkách si tatranský deň užívali plnými dúškami. Desiatky mamičiek s deťmi v šatkách zaplnili tatranské prevádzky, aby demonštrovali svoj postoj k noseniu detí.

„Po návrate z vrcholu trasy sme išli i do cukrárne, kde sme si dali sladké potešenie s kávičkou. Po návrate do hotela Morava sme pokračovali v našom programe. Vylosovali sme celoslovenskú súťaž a tiež Tatranskú tombolu,“ dodala Bakičová, ktorá prispieva vlastnými článkami na ženský internetový blog.

Pozrite si, ako trávili čas mamičky s deťmi:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM