Martin Sýkora Krimi

Ukradnutých psov ratovala hliadka polície: Zlodej ešte k tomu aj nafúkal

Pod Tatrami sa kradne úplne všetko - aj psy. Levočskí policajti obvinili v pondelok (22.1.) z prečinu krádeže troch mužov z obce Kaľava, okres Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Ukradnutých psov ratovala hliadka polície: Zlodej ešte k tomu aj nafúkal
Zdroj: Dnes24.sk

Muži vo veku 17, 25 a 28 rokov mali podľa prešovského krajského policajného hovorcu Daniela Džobanika z bývalého roľníckeho družstva v Doľanoch, časť Roškovce, okres Levoča, ukradnúť sedem psov.

„V nedeľu (21.1.) večer prišli obvinení na osobnom aute Škoda Octavia k neoplotenému objektu bývalej maštale poľnohospodárskeho družstva, ktorý v súčasnosti slúži ako chovateľská stanica psov. Tu postupne odviazali z reťazí štyroch psov a z neuzamknutých kotercov vybrali ďalších troch. Išlo o plemeno nemecký ovčiak, jedince mali od deväť do 15 mesiacov. Psov následne naložili do auta a odišli,“ priblížil hovorca.

Zdroj: TASR

Keď prechádzali obcou Klčov, okres Levoča, ich auto si všimla policajná hliadka zo Spišského Podhradia, ktorej sa nepozdávala veľmi pomalá jazda. Vozidlo preto zastavila a skontrolovala, pričom policajti našli v aute všetkých sedem psov. Pri kontrole tiež zistili, že 25-ročný muž, ktorý viedol auto, nie je držiteľom vodičského oprávnenia na žiadnu skupinu a má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do konca roku 2019. „Zároveň sa podrobil dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny s nameranou hodnotou 2,35 miligramu etanolu na liter vydychovaného vzduchu,“ zdôraznil Džobanik.

Vodič tak po prepočte nadýchal takmer päť promile.

Polícia tak 25-ročného muža z obce Kaľava okrem prečinu krádeže obvinila aj z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň ho umiestnili do cely policajného zaistenia a poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade podal v jeho prípade návrh na podanie obžaloby a zároveň aj návrh na vzatie do väzby. Ostatných dvoch obvinených stíhajú na slobode.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM