Martin Sýkora Správy

Úprava ulice v Strážach zdražela o desaťtisíce: Stav ulice je akútny

Kukučínova ulica v popradskej mestskej časti Stráže pod Tatrami naháňa strach miestnym obyvateľom už niekoľko rokov. Radnica náklady na opravu zvyšuje.

Ilustračný obrázok k článku Úprava ulice v Strážach zdražela o desaťtisíce: Stav ulice je akútny
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci v Poprade schválili ešte v decembri 2015 v návrhu rozpočtu na rok 2016 čiastku 17 000 eur na stabilizáciu svahu na Kukučínovej ulici v mestskej časti Stráže pod Tatrami. Keďže finančná čiastka nebola dostačujúca, na ostatnom zasadnutí – v júni poslanci mesta schválili navýšenie tejto sumy o 30 000 eur.

O probléme Kukučínovej ulice, kde sa pri prívalových dažďoch valí voda a robí lievik, o zákrute bez horizontu a neprehľadnosti i rizikách súčasného stavu informovali vedenie mesta na stretnutí s občanmi nielen samotní obyvatelia Stráží, ale i poslanci mestského zastupiteľstva Anna Schlosserová, Milan Baran a Rudolf Kubus. „Tu nejde len o riešenie jedného problému na tejto ulici. Potrebujeme vyriešiť celú ulicu ako celok,“ povedal na stretnutí Kubus.

„Na konci svahu začína súkromný pozemok a obávame sa, že v prípade silných prívalových dažďov môže voda deštruovať svah, čo by malo za následok zosuv pôdy a prípadne škody na majetku vlastníkov, ktoré nadväzujú na hranicu mestského majetku,“ uviedol vedúci odboru urbanizmu a priestorového plánovania Mestského úradu v Poprade Ľuboslav Mlynarčík.

V cene navýšenia je aj náklad na vlastný oporný múr a preložka vysokonapäťového kábla. Ako uviedol Mlynarčík, tak vo svahu sa nachádzajú inžinierke siete, ktoré značne komplikujú jeho stabilizáciu.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM