Martin Sýkora Rôzne

Určite ich poznáte: Vieme, kto je najlepší v cestovnom ruchu severného Spiša

Hlasujúci aj tento rok vybrali najlepšie osobnosti, zariadenia, zamestnancov a produkty, ktoré prispievajú k rozvoju cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Určite ich poznáte: Vieme, kto je najlepší v cestovnom ruchu severného Spiša
Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska

4 kategórie, 4 víťazi

Región severného Spiša a Pienin ocenili ľudia hneď v štyroch kategóriách. „Jednotlivé ocenenia neberieme ako samozrejmosť, ale ako znak toho, že svedomitá práca prináša svoje ovocie. V našom regióne sa snažíme neustále zlepšovať nielen služby v oblasti gastronómie a ubytovania. Chceme, aby sme boli pre návštevníka ideálnou destináciou, ktorá poskytuje nielen nezameniteľné prírodné krásy, ale aj možnosti na aktívny oddych podčiarknutý profesionálnym prístupom,“ uviedla na margo ocenení výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Severný Spiš – Pieniny Erika Šalatová. Región uspel jednak vďaka singletrailom v Lechnici, adrenalínové chodníky určené horským cyklistom si získavajú popularitu aj za hranicami regiónu a kraja.

„Cyklochodníky boli oficiálne sprístupnené v roku 2017. V súčasnosti ich tvoria dve trate, s dĺžkou deväť a päť kilometrov. Singletraily zatraktívnili medzi cyklistami nielen samotné Pieniny, ale aj obec Lechnica. Počet prenocovaní v nej stúpol vďaka nim dvojnásobne,“ upozornila Šalatová.

Naj produkt zo školy a tradičný salaš

Najlepšou reštauráciou v kraji sa stal Salaš u Franka v Starej Ľubovni, ktorá je obľúbená nielen u ľudí, ktorí prechádzajú hlavným ťahom medzi Starou Ľubovňou a Popradom, ale aj medzi členmi štátnych návštev a diplomatov. V gastronómii sa uznania dočkal aj Milan Sipko, ktorý sa stal najlepším zamestnancom. „Vzorne sa stará nielen o svoju rodinu, ale úctivo a profesionálne pristupuje aj k zákazníkom kúpeľnej reštaurácie v Červenom Kláštore, v ktorej zastáva pozíciu vrchného čašníka,“ zdôraznila Šalátová.

Blízky vzťah k svojmu rodisku, jeho krásam a dedičstvu vyjadrili žiaci Strednej odbornej školy Jarmočná v Starej Ľubovni. Ich video Osudy vpísané v dreve o skanzene pod hradom Ľubovňa ocenili hlasujúci v kategórii naj produkt cestovného ruchu. Snahu o popularizáciu skanzenu si všimol aj minister dopravy a výstavby. „Každé jedno ocenenie si vážime a tešíme sa z neho. Urobíme všetko pre to, aby sme víťazstvo v kategóriách obhájili aj budúci rok,“ dodáva Šalatová.

Vyhlasovateľom ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovskom kraji je Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Do hlasovania sa okrem odbornej poroty mohla zapojiť aj verejnosť cez internetu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM