Marek Nemec Rôzne

Urobte deťom krajšie Vianoce: Na hokejový duel proti Košiciam príďte s plyšákom

Už túto nedeľu sa na zimnom štadióne počas hokejového zápasu Poprad-Košice bude konať krásna charitatívna akcia. Vyčarujte deťom vianočný úsmev už po tretí raz a potešte nielen choré a opustené detičky. A možno odídete i s plyšovým kamzíčkom, ktorých klub na oplátku opäť vyhodí do hľadiska.

Ilustračný obrázok k článku Urobte deťom krajšie Vianoce: Na hokejový duel proti Košiciam príďte s plyšákom
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Tak, ako pred rokom a i rok pred ním, sa na popradskom zimnom štadióne uskutoční dobročinná akcia „Vyčarujme deťom vianočný úsmev“, ktorú organizuje vedenie klubu HK Poprad v spolupráci s Fanklubom Popradu a všetkými priaznivcami hokeja s dobrým srdcom. Hokejoví fanúšikovia tento raz zahádžu ľad plyšovými hračkami v nedeľu 14.decembra po prvej tretine východoslovenského derby medzi domácim HK Poprad a HC Košice, pričom zápas tento raz začína už o 16:30. Na oplátku, hokejový klub aj tento rok do hľadiska vyhodí sto plyšových kamzíkov.

Cieľom iniciatívy fanúšikov a klubu HK Poprad je vytvorenie tradície po vzore zo Severnej Ameriky, kde sa počas zápasov pravidelne hádžu na ľad plyšové hračky určené nielen chorým deťom. Vyzbierané hračky putujú predovšetkým do ručičiek chorých detí, ktoré trávia najkrajšie sviatky roka zatvorené v nemocničných priestoroch.

Minulý rok sa podarilo vyzbierať až 32 vriec plných plyšákov, rok predtým ich bolo 25. Odovzdávania hračiek sa okrem „fanklubákov“ zúčastňujú i hráči HK Poprad. Úsmev počas minuloročných Vianoc pomohli na detských tvárach vyčarovať hokejisti Dušan Sidor, Miloslav Jáchym, Jakub Makovský, Arne Kroták, Martin Belluš, Mário Kurali, Marek Nagy, Samuel Takáč, Samuel Mlynarovič a Tomáš Sýkora. Z Fanklubu HK Poprad sa doručenia plyšákov do správnych rúk zúčastnili Mária Liptáková, Pavol Kočiš, Jozef Bučanský, Bohumil Melcher a Ján Spišiak.

Hračky potešili detičky v Kežmarku, Poprade, Vysokých Tatrách a Hôrke: Denné detské sanatórium Záhradná Kežmarok, Základná škola s materskou školu sv. Kríža Kežmarok, Denný detský stacionár Korytnačka Kežmarok, Materská škola Hôrka, ZŠ a MŠ Podtatranská Poprad, ZŠ a MŠ Letná Poprad, MŠ Záborského Poprad, MŠ Dostojevského Poprad, Detské oddelenie Nemocnica Poprad, Detské oddelenie Nemocnica Kežmarok a Detský domov Spišský Štiavnik – pobočka Tatranská Lomnica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM