Peter Handzuš Rôzne

Úsek medzi Šuňavou a Štrbou je neprejazdný

Situácia na cestách v okolí Popradu a Starej Ľubovne sa upokojila, neprejazdný je len úsek medzi Štrbou a Šuňavou. Ten by chceli počas doobedia opäť sprejazdniť.

** „Silný vietor ešte registrujeme v okolí Popradu a Prešova. Cesty 1. triedy sú zjazdné, suché, prípadne vlhké po posype, na cestách 2. a 3. triedy v severnej časti kraja je utlačená vrstva snehu do piatich centimetrov, v ostatných okresoch do dvoch centimetrov,“** priblížil situáciu vedúci odboru prevádzky Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Miroslav Milý.

Cesta medzi Štrbou a Šuňavou ostala neprejazdná po štvrtkovej (8.12.) víchrici. „Momentálne chystáme techniku na sprejazdnenie cesty, tým pádom by mali byť všetky cesty v kraji zjazdné, ošetrené, presypané a odpluhované,“ doplnil Milý. V noci bolo v teréne 65 posypových vozidiel, počas dňa a noci v okrese Stará Ľubovňa prepluhovali 700 kilometrov ciest, v Popradskom okrese 1550 kilometrov ciest. „Tieto dva okresy boli najviac postihnuté, a len v nich sme inertným materiálom posypali 1000 kilometrov ciest a chemickým materiálom 700 kilometrov ciest,“ vysvetľuje Milý. Najviac problémov bolo pritom od Popradu smerom na Kežmarok, Podspády a Spišskú Starú Ves.

Pre nepriazeň počasia museli viackrát zasahovať aj popradskí a ľubovnianski hasiči. Do polnoci dohromady absolvovali 16 výjazdov. Tie sa zväčša týkali vyťahovania áut z priekop, ktoré sa tam dostali v dôsledku šmyku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM