Monika Vengrínová Iné športy

Úspech popradských curlingistov: Z majstrovstiev Slovenska si priviezli zlato

Na majstrovstvá Slovenska v curlingu mixov v bratislavskom Lamači vycestoval aj popradský Curling club v zložení Vladimíra Pitoňáková, Zuzana Axamitová, František a Pavol Pitoňákovci. Domov si priviezli zlato.

Ilustračný obrázok k článku Úspech popradských curlingistov: Z majstrovstiev Slovenska si priviezli zlato
Zdroj: Dnes24.sk

Do semifinále z druhého miesta

Osem družstiev bolo rozdelených do dvoch štvorčlenných skupín. Prvé dve družstvá postúpili do semifinále. V prvom zápase Popradčania vysoko porazili družstvo Javerolu Bratislava 15:3. Následne ale v druhom zápase prehrali s 1. CC Bratislava 3:6. Tretí zápas bol priamym súbojom o postup do semifinále. Súperom bol trnavský klub Stone Hunters. Po vyrovnanom prvom polčase (2:2), v druhom dominovali naši hráči a zvíťazili celkovo 7:3.

„Do semifinále sme postupovali z druhého miesta a narazili sme na družstvo z Martina, ktoré vyhralo svoju skupinu. Začiatok zápasu nám nevyšiel podľa našich predstáv a prehrávali sme hneď 0:4. V súťaži mixov, kde v jednom družstve spolu hrajú dvaja muži a dve ženy väčšinou o výsledku rozhoduje výkonnosť žien. Naše dievčatá v tomto zápase zabojovali a zápas sme otočili v náš prospech. Zvíťazili sme 9:5," zhodnotil semifinále hráč Popradu František Pitoňák.

V septembri na majstrovstvá Európy do Škótska

Vo finále, na ktoré sa prišlo pozrieť rekordné množstvo divákov, Popradčania odohrali veľmi pekný zápas proti bratislavskému družstvu Guerera. Priebeh zápasu bol veľmi zaujímavý a napínavý. Družstvá sa celý zápas striedali vo vedení. Nakoniec zápas skončil remízou a muselo sa predlžovať. Celé predlženie sa už nieslo pod taktovkou Popradčanov, ktorí ho zahrali vysoko takticky a získali v ňom tri body. Konečný výsledok finálového zápasu bol 11:8. „Bolo to naozaj majstrovské vyvrcholenie turnaja po ktorom sa mohli tešiť fanúšikovia Popradu,“ dodáva F. Pitoňák.

Získaním titulu majstra Slovenska sa zároveň Curling Club Poprad stal aj reprezentačným družstvom pre túto sezónu. V polovici septembra nás bude reprezentovať na majstrovstvách Európy v škótskom Edinburgu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM