Iné športy Iné športy

Úspech Shihanistov na prestížnom turnaji: Z Čiech doviezli štyri zlaté medaily

Víkend na prelome apríla a mája strávili pretekári Karate klubu Shihan Poprad u našich západných susedoch na prestížnom medzinárodnom turnaji Grand Prix Hradec Králové 2016.

Ilustračný obrázok k článku Úspech Shihanistov na prestížnom turnaji: Z Čiech doviezli štyri zlaté medaily
Foto: Shihan Poprad

Vyše tisícdvesto štartujúcich z dvanástich krajín prinieslo v hokejovej Fortuna aréne mnoho zaujímavých duelov ku ktorým prispeli aj popradskí karatisti. V sobotu naštartovala medailovú žatvu trénerka Andrea Glatzová, ktorá v kategórií súborného cvičenia kata žien nad 35 rokov suverénne zvíťazila. V kata sa ešte predstavil medzi kadetmi aj Samuel Bednarčík, ktorému sa však z eliminácií nepodarilo postúpiť.

V športovom zápase kumite sa popoludní predstavili Petra Píchová a Monika Pekarčíková. V kategórií kadetiek nad 54kg Petra skončila siedma a Monika vybojovala striebro. V kategórií Open sa medzi kadetkami darilo lepšie Petre Píchovej, ktorá skončila strieborná. Monika Pekarčíková vypadla v eliminácií.

Dievčatá to skúsili aj o kategóriu vyššie medzi juniorkami. V kategórií do 59 kg Petra Píchová vybojovala striebro a Monika Pekarčíková v kategórií nad 59kg bronz. Záver soboty patril súťažiam družstiev. Petra Píchová, Monika Pekarčíková a hosťujúca Dominika Bogárová vybojovali medzi kadetkami bronz.

V nedeľu prišli na rad žiačke a dorastenecké kategórie. Druhé zlato pre popradské farby vybojovala Vanesa Jankurová ktorá v kategórií kata mladších dorasteniek svojím súperkám nedala žiadne šance. Simona Bednarčíková medzi staršími žiačkami skončila v eliminačných bojoch. V športovom zápase kumite pridala ďalšie zlato do popradskej zbierky Ema Zacharová ktorá medzi mladšími žiačkami do 30kg jasne dominovala. Bronz si v tejto kategórií vybojovala Veronika Jalowiczorová. Barbora Glatzová medzi mladšími žiačkami nad 30kg skončila siedma. Dievčatá štartovali aj medzi staršími žiačkami do 35kg, kde Barbora a Ema skončili na piatom mieste a Veronika skončila siedma.

V kategórií starších žiakov do 41kg štvrté zlato pre popradské farby vybojoval Adam Chudík. Filip Chudík z eliminácií v tejto kategórií nepostúpil. Adam Chudík obohatil svoju zbierku ešte o bronzovú medailu, ktorú vybojoval medzi mladšími dorastencami do 39kg. Medailovú žatvu uzavrel Marko Jalowiczor, ktorý medzi mladšími dorastencami do 45kg skončil strieborný.

Karate klub Shihan Poprad medzi sto dvanástimi zúčastnenými klubmi obsadil v celkovom hodnotení siedmu priečku.

/jgz/

Štyri zlaté z GP Hradec Králové
12
Galéria
Foto: Shihan Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM