Peter Handzuš Iné športy

Úspešný rok detí z lukostreleckého krúžku CVČ Svit: Darilo sa im v pohári aj na majstrovstvách SR

Od začiatku roka, vrátane všetkých prázdnin, venovali mladí lukostrelci svoj voľný čas tréningom, príprave a súťažiam v halovej a terčovej lukostreľbe. A oplatilo sa.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný rok detí z lukostreleckého krúžku CVČ Svit: Darilo sa im v pohári aj na majstrovstvách SR
Zdroj: Dnes24.sk

Deti vo Svite trénujú pod vedením obľúbeného trénera Ivana Šima. Počas roka absolvovali viacero pretekov, z ktorých si doniesli nejedno ocenenie. „Viacero mladých lukostrelcov sa už postavilo na stupne víťazov, ale aj ostatné deti, hoc sa nepostavili na stupienok víťazov, sa zlepšovali z preteku na pretek,“ pochválil svojich zverencov tréner Ivan Šimo.

Za spomienku stojí aj terénna lukostreľba, ktorú si lukostrelci tento rok vyskúšali a hneď si ich získala. Možno aj preto si v priebežnom poradí Slovenského pohára držia popredné umiestnenia. Tohtoročné výsledky nie sú ojedinelé. Zverenci trénera Ivana Šima dosahujú podobné výsledky od začiatku fungovania lukostreleckého krúžku v CVČ Svit. „Výsledky detí sú veľmi dobré a vidieť že majú o tento šport záujem. Pravidelne sa zúčastňovali tréningov počas školského roka a tiež cez letné prázdniny, v čase hlavnej lukostreleckej sezóny. Toto ich úsilie vidieť na ich umiestnení na jednotlivých pretekoch a aj v celkovom poradí Slovenského pohára a majstrovstiev Slovenska. Nie všetkým sa podarilo dosiahnuť na M SR také umiestnenie aké sa očakávalo, ale taký je šport. Dúfam, že ich to neodradí, ale motivuje k ďalšiemu tréningu,“ zhodnotil sezónu tréner Ivan Šimo.

Pre deti je dôležité, aby sa v dnešnom počítačovom svete venovali aj nejakému športu. Bez toho, aby sa deti na tréningoch a súťažiach cítili dobre, to ale nejde. Vždy záleží na dospelých, ktorí im venujú svoj čas a energiu. „Všetci rodičia by sme chceli poďakovať trénerovi Šimovi za odborné vedenie, podporu a usmerňovanie mladých lukostrelcov počas prípravy a pretekov. Získané ocenenia detí sú obrazom trénera, jeho celej práce a úsilia, ktoré za tým stoja,“ povedala za všetkých rodičov Oľga Bublíková.

Deti sú členmi CVČ mesta Svit, kde zásluhou jeho vedenia a za pomoci mesta mali umožnené bezplatne trénovať na mestskom ihrisku počas letnej sezóny napriek tomu, že CVČ počas letných prázdnin krúžky neprevádzkuje.

Počas septembra sa môžu prihlásiť aj nový záujemcovia o tento šport v centre voľného času vo Svite, alebo v Poprade, kde dostanú ďalšie informácie.

Medailové umiestnenia mladých lukostrelcov:

Majstrovstvá SR mládeže

Kategória olympijský luk:
Filip Janík – 3. miesto mladší žiaci
Kategória holý luk:
Simona Ričovská – 2. miesto chrobáci
Oliver Orolín – 3. miesto mladší žiaci
Maximilián Gontkovič – 3. miesto starší žiaci
Stanislav Baláž – 1. miesto kadeti
Ráchel Sabová – 1. miesto kadetky

Slovenský pohár v terčovej lukostreľbe

Kategória olympijský luk:
Filip Janík – 2. miesto mladší žiaci
Juraj Bublík – 2. miesto starší žiaci
Kategória holý luk:
Maximilián Gontkovič – 2. miesto starší žiaci
Stanislav Baláž – 1. miesto kadeti
Ráchel Sabová – 1. miesto kadetky

Úspešný rok detí z lukostreleckého krúžku CVČ Svit: Darilo sa im v Slovenskom po
41
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM