Martin Sýkora Iné športy

Úspešný rok popradského judo klubu: Podtatranci vyhrali dlhodobú súťaž

Judo Club Katsudo Poprad ECC ukončil kalendárny rok posledným turnajom BUDO BUSHI CUPu, dlhodobej série judistických turnajov. Výsledkom je víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný rok popradského judo klubu: Podtatranci vyhrali dlhodobú súťaž
7
Galéria
Foto: Martin Sýkora

V Bardejove sa uskutočnil posledný turnaj BUDO BUSHI CUPu, dlhodobej súťaže v jude, organizovanej miestnym MARUŠIN CLUB-om. Turnaja sa zúčastnilo 9 družstiev z celého Slovenska a zároveň aj jeden tím z Poľska. Celkovo zápasilo na tatami 172 detí.

Absolútni víťazi pohára

Z Judo Clubu Katsudo Poprad ECC sa do finálneho turnaja zapojilo 30 detí s konečným výsledkom 9 zlatých, 9 strieborných a 10 bronzových umiestnení. Na pódiu sa neumiestnili len dvaja nováčikovia. "Napríklad Laura Paločková zápasila len s chlapcami, keďže v kategórii nemala dievčatá. Chlapci boli ťažší a starší,“ konštatoval tréner Judo Club Katsudo Poprad ECC Jozef Lenčéš, ktorému urobilo radosť celkové poradie série. „Vyhrali sme to ako klub. Medzi najlepších jednotlivcov určite patril Matúš Kostka, ktorý skončil ako najtechnickejší zápasník a Janko Molnár, ktorý bol najlepšie umiestneným pretekárom klubu,“ vysvetlil Lenčéš.

BUDO BUSHI CUP štartuje vždy vo februári a pravidelnými turnajmi sa v priebehu roka ukončí bardejovským finálovým zápolením. Popradčania sa vďaka celoročne dosiahnutým turnajovým výsledkom stali víťazmi, na čom mali podiel všetky bodujúce deti. "Nebudem radšej menovať nikoho, aby som náhodou na nikoho nezabudol. Celkovo sa všetkých turnajov z nášho klubu zúčastnilo 52 detí,“ objasnil klubový tréner.

Foto: Martin Sýkora

Bez rodičov a podpory rodiny to nejde

Vyhliadky do budúceho roka sú v klube jasné. Viac turnajov, viac súťaží, viac konfrontácií s ďalšími klubmi juda, ktoré dobre pracujú s mládežou. „Budeme sa naďalej zúčastňovať týchto turnajov ako aj krajskej súťaže v jude, ktorú organizuje Slovenský zväz juda. Teraz sme to len skúšali, ale vidím tu obrovský potenciál,“ dodal Lenčéš, ktorý sa klubu a práci s deťmi venuje naplno. „Chcem poďakovať všetkým deťom, že sa zúčastňovali turnajov a ich rodičom – bez ich podpory si neviem predstaviť ani chod klubu. A samozrejme ďakujem aj svojej manželke, že si mi toleruje množstvo času, ktoré investujem do mojich zverencov. Denne máme dva až tri tréningy a víkendy sa túlame po turnajoch,“ uzavrel s úsmevom tréner, ktorý vidí v budúcom roku ďalšie napredovanie v práci i výkonoch svojich zverencov.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM