Peter Handzuš Iné športy

Úspešný týždeň Central karate klubu: Pre Poprad získal 45 medailí

16. 4. 2016 do Popradu zavítalo vyše 250 karatistov z celého Slovenska, Poľska a Čiech. Konal sa tu už jubilejný 25. Ročník Popradského pohára v karate, ktorý organizoval Central karate klub Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný týždeň Central karate klubu: Pre Poprad získal 45 medailí
Foto: Peter Handzuš

Na tomto domácom turnaji si v konkurencii z 35 klubov Cetralisti vybojovali spolu 24 medailí ( 5 – 9 – 10 ). Súťaž sa začala disciplínou kata. V najmladšej kategórii kata dievčatá sa na 3. Mieste umiestnila Laura Klempová a druhé miesto obsadila Linda Klempová. V kategórii kata kadetky sa v súboji o 3. Miesto stretli Zoja Paľová a Nikola Bušovská, ale medailu si nakoniec odniesla Zoja Paľová. A v najstaršej ženskej kategórii si bronz vybojovala Jana Kromková a striebro patrilo Nadji Moncoľovej. V najmladšej kategórii chlapcov sa na 3. Mieste umiestnil Daniel Nedoroščík. A zasa v najstaršej kategórii kata juniori sa vo finále stretli Centralsiti Andrej Skokan a Jozef Jacob Jurčík, kde napokon na druhom mieste skončil Andrej Skokan a zlato patrilo Jozefovi Jacobovi Jurčíkovi.

Súťaž pokračovala športovým zápasom kumite. Už spomínana Laura Klempová si v kategórii kumite dievčatá –25kg vybojovala 2. Miesto. V kategórii mladšie žiačky +35kg sa na 2. Mieste umiestnila Daniela Hocková. O ďalšie druhé miesto sa postarala Ina Paľová v kategórii staršie žiačky +40kg. V kategórii kumite kadetky –47kg zlatá medaila putovala Zoji Paľovej. V kategórii kumite kadedtky –54kg sa na tretích miestach umiestnili Nikola Bušovská a Zuzana Nedoroščíková. A v poslednej kategórii kumite juniorky –53kg patril stupeň víťazov Central karate klubu. Na 3. Mieste sa umiestnila Jana Kromková, druhé miesto obsadila Ema Paľová a víťazkou sa stala Nadja Moncoľová. V kategórii kumite chlapci –25kg si ďalší bronz domov odniesol Daniel Nedoroščík. V kategórii mladší dorastenci –40kg sa na druhom mieste umiestnil Branislav Dudek. V tej istej kategórii, ale +50kg sa do finále prebojoval Tomáš Schuster, ale súperovi podľahol a domov si odniesol striebornú medailu. V kategórii kadeti –52kg si tretie miesto vybojoval Marko Ilavský. V tej istej kategórii ale –63kg si ďalšiu bronzovú medailu odniesol Kristián Kotlár. Zlato pre Central karate klub vybojoval Jozef Jacob Jurčík v kategórii kumite kadeti –70kg a taktiež Andrej Skokan v kategórii kumite juniori +76kg.

Zároveň sa dňa 21. 4. 2016 sa v Pezinku konali už 24. majstrovstvá Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a policajného zboru v karate, na ktorých sa zúčastnil aj náš člen nstržm. Róbert Sabo OR PZ PP, ktorý v kategórii muži +84 kg obsadil krásne 3. miesto.

Žiacka liga v Starej Ľubovni

A záver týždňa patril úspechom Central karate klubu, ktorý sa zúčastnil 4. Kola Žiackej ligy v karate, ktorý sa konala v meste stará Ľubovňa. Centralsti si spopod Ľubovnianského hradu doniesli do Popradu spolu 20 medailí ( 5 – 5 – 10 ). Súťaž bola otvorená disciplínou karate agility, na ktorej si obe naše najmenšie karatistky vybojovali zlatú medailu a Linda Klempová a takisto Laura Klempová.

Súťaž pokračovala disciplínou kata, v kategórii kata chlapci sa na 3. mieste umiestnil Daniel Nedoroščík. V kategórii kata mladšie žiačky sa do finále dostala Ina Paľová a nakoniec obsadila druhé miesto. V kategórii kata strašie žiačky sa na 3. mieste umiestnila Zoja Paľová a kategóriu suverénne vyhrala Nikola Bušovská. V kategórii kata kadetky sa na 3. mieste umiestnila Katarína Dudeková. V kategórii kata juniorky sa na 3. miestach umiestnili Nadja Moncoľová a Ema Paľová. O posledné miesto v kategórii kata družstvá sa postaralo družstvo Central karate klub Poprad v zložení Nikola Bušovská, Zoja Paľová a Zuzana Nedoroščíková, ktoré si vybojovali 1. miesto.

Súťaž pokračovala kategóriu kumite, kde sa v najmenšej kategórii kumite dievčatá bez rozdielu hmotnosti do finále prebojovala Linda Klempová, ale svojej súperke žiaľ podľahla a obsadila 2. miesto. V kategórii kumite mladšie žiačky –40kg sa na 3. mieste umiestnila Ella Kulichová. V tej istej kategórii ale +40kg sa na 2. mieste umiestnila Ina Paľová. V kategórii kumite starší žiaci –45kg sa na 3. mieste umiestnil Branislav Dudek. V tej istej kategórii ale –50kg sa na 3. mieste umiestnil Marcel Pavlík. V kategórii kumite staršie žiačky +45kg sa na 3. mieste umiestnila Nikola Bušovská. V kategórii kumite kadetky –50kg sa na treťom mieste umiestnila Zuzana Nedoroščíková. V kategórii kadeti +60kg sa do finále prebojoval Peter Lacko a obsadil druhé miesto. V kategórii kumite juniorky –53 kg sa na druhom mieste umiestnila Nadja Moncoľová a kategóriu zvíťazila Ema Paľová.

Úspešný týždeň Central karate klubu: Pre Poprad získal 45 medailí
38
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM