Peter Handzuš Hokej

Útočník Mráz dúfa, že šampionát mu otvoril cestu do tímu HC LEV

Jedným z najpozitívnejších zjavov v tíme slovenskej hokejovej reprezentácie na juniorských MS v Kanade bol útočník Richard Mráz. Ešte len 18-ročný hráč Tatranských vlkov zaznamenal na šampionáte v šiestich dueloch päť bodov a verí, že svojimi výkonmi

Mladý krídelník si účinkovanie v Kanade pochvaľoval, za „veľkú mláku“ sa dostal vôbec prvýkrát.** „Dojmy sú vynikajúce. Úspech je už to, že sme sa zachránili. Zápas s Fínskom bol pre nás dosť nešťastný, ale dôležité je to, že sme vytvorili výborný kolektív. Zišla sa naozaj super partia. Užil som si to tam, problém mi robili len časový posun a užšie klzisko. Dvakrát som počas tréningu urobil doslova korytnačku na mantinel, ale celé to bolo len o zvyku,“** uviedol.

V rámci celého priebehu MS mu podľa vlastných slov najviac utkveli v pamäti jeho gól proti Fínom a víťazstvo nad Švajčiarskom, ktorým si mužstvo vybojovalo účasť vo štvrťfinále. Naopak najradšej by zabudol na zápasy so Švédskom a Českom. „Gól do siete Fínska bol pre mňa veľmi dôležitým momentom, lebo dovtedy som sa strelecky trápil. Nemenej dôležitý bol zápas so Švajčiarskom, tam sme skutočne podali kolektívny výkon a bolo to super. Najmenej vydarený zápas sme odohrali so Švédmi, mrzí ale tiež súboj s Českom. Mal som pocit, akoby niektorí hráči už boli mysľami doma. Nezachytili sme úvod a potom sa to už s nami viezlo celý zápas,“ vyhlásil.

Mrázovi sa počas šampionátu dostali do uší aj správy o zemetrasení v kádri popradského LEV-a. Vedenie klubu avizovalo, že miesto zháňania náhrad v podobe skúsených hráčov mieni dať príležitosť hráčom z juniorského tímu a šanca sa tak naskytá aj odchovancovi nitrianskeho hokeja. „Niečo som počul, ale neviem sa k tomu bližšie vyjadriť. Zobrali už pár chalanov hore, uvidíme, či vyskúšajú aj mňa. Teraz 9. januára odcestujem za mojím tímom do Ruska a myslím, že sa to bude riešiť po návrate domov. Zahrať si KHL je samozrejme veľkou motiváciou, je to zase o niečom inom a bol by to ďalší krok v mojej hokejovej kariére,“ dodal.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM