Peter Handzuš Basketbal

Už iba jeden zápas a začína play off. V sobotu preveril Iskru líder z Prievidze

Iskra Svit odohrala v sobotu posledný domáci zápas základnej časti Eurovia SBL. Vo viac ako vyrovnanom súboji sa nakoniec predsa len z výhry tešili hráči Prievidze, no domáci tím v tomto zapase predviedol, že dokáže držať krok s kvalitnými súpermi.

Ilustračný obrázok k článku Už iba jeden zápas a začína play off. V sobotu preveril Iskru líder z Prievidze
Foto: Peter Handzuš

Posledný domáci zápas si prišlo pozrieť plné hľadisko fanúšikov Iskry Svit. Svoje si zastali aj fúnušikovia hostí a tak sa celý zápas niesol v parádnej basketbalovej atmosfére. Aj keď Sviťania nakoniec s Prievidzou prehrali, za svoj výkon na palubovke sa určite nemusia hanbiť. Prvý polčas bol zápasom obrán a na tabuli svietilo nízke polčasové skóre 27:29.

„Do tretej štvrtiny sme vstúpili tiež dobre. Padli nám tam nejaké trojky. Aj im samozrejme. Ale v štvrtej štvrtine stále stratíme koncentráciu na minútu a pol, dve minúty, a z vyrovnaného stavu to je zrazu o osem desať bodov a potom už sa ťažko doťahuje. Oni hrajú dlhé útoky na istotu a je už ťažké sa vracať do takého zápasu,“ povedal po sobotnom zápase hráč Iskry Svit Peter Pipíška.

Posledný zápas základnej časti odohrá Svit 27.2.2016 v Le­viciach. A zrejme Levice alebo Komárno budú súperom Iskry v play off. „Je dobré, že posledné zápasy pred play off máme s ťažkými súpermi. Aj dnes sme ukázali, že doma budeme nebezpeční. Budeme musieť ale viac zapracovať na taktike. Niekedy zbytočne stratíme koncentráciu a s takými silnými súpermi si to nemôžeme dovoliť, lebo je to automaticky dole mínus päť bodov a je dohrané,“ dodal Peter Pipíška.

BK Iskra Svit – BC Prievidza 68:80 (17:11,10:17,­21:21,21:31) Najviac bodov: Bradley 16, Božovič 14, Pipíška 8 – Stamenkovič 21, Batina 12, Wisseh a Stanojević 11

BK Iskra Svit – BC Prievidza 68:80
75
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM