Monika Vengrínová Rôzne

Už len pár dní a čaká ich veľká premiéra: V Poprade tento rok máme vyše 500 prváčikov

Začiatok školského roka je tu čo nevidieť a do školských lavíc 2.septembra po prvý raz zasade viac, ako päťsto prvákov. Dvojmesačné prázdniny tak pomaly končia takmer 4 400 žiakom základných škôl. Čo poteší ich rodičov, je zníženie poplatkov v centrách voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Už len pár dní a čaká ich veľká premiéra: V Poprade tento rok máme vyše 500 prváčikov
Foto: Katarína Oravská

Do škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad by malo podľa zápisu v septembri nastúpiť 537 prvákov. Základné školy by malo navštevovať 4364 žiakov a materské školy 1460 detí. „Sú to len predpokladané počty, presná štatistika bude jasná až po 15. septembri, keďže niektoré deti sa mohli odsťahovať, prípadne zmeniť školu, či odísť do zahraničia,“ uviedla Edita Pilárová, vedúca odboru školstva na Mestskom úrade v Poprade.

I v tomto školskom roku bude mesto Poprad aj naďalej podporovať špecifiká škôl, ako je napr. výučba všetkých žiakov prvého stupňa na detskom dopravnom ihrisku, či plavecký výcvik žiakov tretieho ročníka. Samospráva tiež zriadi post špeciálneho pedagóga v školách, kde je väčší počet žiakov s rozličnými poruchami na vykonávanie špeciálnych pedagogických činností.

„Mesto Poprad v rámci prideľovaného rozpočtu zohľadňuje ďalšie špecifiká školám, aby mohli zabezpečovať tieto činnosti aj pre žiakov ostatných škôl. Ide o všestrannú pohybovú prípravu detí materských škôl, ktorá je zabezpečená z rozpočtu mesta rovnako, ako aj korčuliarsky výcvik predškolákov. Zároveň je našou snahou umožniť mimoškolské aktivity čo najväčšiemu počtu detí, kvôli čomu sa znížili poplatky rodičom v centrách voľného času od 1. septembra,“ informovala Pilárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM