Martin Sýkora Iné športy

Už v sobotu budú mať cyklotrialisti sviatok: Poprad privíta najlepších

Cyklotrial sa v Poprade pevne udomácnil. Už niekoľko rokov ponúka nezabudnuteľné zážitky. Klub okrem svojej činnosti pravidelne organizuje vrcholné podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Už v sobotu budú mať cyklotrialisti sviatok: Poprad privíta najlepších
Zdroj: Dnes24.sk

V areáli v Poprade – Strážach, kde sú popradskí cyklotrialisti doma, sa už túto sobotu uskutočnia Majstrovstvá Slovenska s medzinárodnou účasťou. 3AL BIKETRIAL CLUB Poprad minimálne raz ročne organizuje vrcholné podujatie.

„V Poprade máme vynikajúcich jazdcov. Spomeniem napríklad Jána Kočiša, ktorý sa stal v roku 2011 majstrom sveta. Pravdepodobne bude na majstrovstvách chýbať. Ale určite sa predstavia členovia nášho klubu, ktorých máme 20 a to od 5-ročných detí až po starších trialistov, ako som napríklad ja,“ povedal prezident Slovenskej cyklotrialovej únie a zároveň reprezentačný tréner Štefan Pčola.

PREČÍTAJTE SI AJ: Cyklotrial je v Poprade stále populárnejší. Trénovať tu môžete i s majstrami sve­ta

Ťahúňom podujatia a jeho garantom je Jana Kucová, výborná cyklotrialistka a trénerka, ktorá v klube vychováva svojich nasledovníkov – vrátane svojej dcéry. Organizátori pripravili na sobotu 8 kategórií od 6-ročných po dospelých a kategóriu ELITE.

„O 10:00 hod. vyštartujú mládežnícke a voľné kategórie, o 13:00 hod. odštartujú seniori a elitné kategórie,“ poznamenal Pčola.

Majstrovstiev Slovenska sa zúčastnia aj cyklotrialisti z Poľska, Maďarska a Čiech. Okrem tradičného cyklotrialu poskytnú majstrovstvá priestor aj sprievodným podujatiam. Jedným z nich je aj súťaž pre najmladších na odrážadlách.

„My rodičia vieme, čo sú to odrážadlá. Aj touto formou chceme priblížiť náš šport najmenším. Je to hra s rovnováhou,“ dodal reprezentačný tréner.

PREČÍTAJTE SI AJ: Päť zlatých pre Popradčanov

Majstrovstvá Slovenska v cyklotriale - pred pretekmi 2016
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM