Martin Sýkora Samospráva

V areáloch dvoch popradských základných škôl pribudnú nové športoviská

Mesto Poprad investuje v tomto roku takmer 600 tisíc eur na vybudovanie nových športových ihrísk, ktoré vyrastú v areáloch základných škôl na Koperníkovej a Komenského ulici.

Ilustračný obrázok k článku V areáloch dvoch popradských základných škôl pribudnú nové športoviská
Zdroj: Mesto Poprad

V areáli ZŠ Komenského na sídlisku Západ vyrastú dve multifunkčné ihriská s povrchom z priepustného športového povrchu – umelej trávy s výškou vlasu 15 mm. Obidve ihriská budú oplotené do výšky 6 m. Po obvode jedného ihriska určeného pre futbal, tenis a volejbal budú rozostavené mantinely výšky 1m. Spomínané ihrisko bude vybavené zapustenými futbalovými bránkami.

Druhé multifunkčné ihrisko je určené pre hádzanú tenis a volejbal, je navrhnuté s vnútornými hádzanárskymi bránkami a postrannými čiarami, bez mantinelov. S prvým ihriskom budú mať spoločnú oplotenie na jednej strane. Na priečnej osi obidvoch ihrísk budú osadené montážne puzdrá na osadenie tenisových a volejbalových stĺpikov. Čiarovanie ihrísk vymedzí plochy pre hádzanú, tenis a volejbal. Vedľa vyššie popisovaných oplotených multifunkčných ihrísk je navrhnuté basketbalové ihrisko z priepustného športového. „Basketbalové ihrisko bude bez oplotenia. Vedľa neho sa pripraví priestor pre uloženie doskočiska pre skok do výšky, pričom sa počíta z rozbehom z basketbalového ihriska,“ informoval komunikačný manažér popradskej radnice Marián Galajda. Atletický ovál bude pozostávať z troch dráh, pričom jeho dĺžka je 250 m.

Pre bežeckú disciplínu beh na 100m budú zriadené 4 dráhy, pričom jedna z nich bude predĺžená do doskočiska pre skok do diaľky.

Ďalšou atletickou disciplínou pre ktorú sa pripravuje areál ZŠ je vrh guľou. Guliarsky sektor bude vymedzený mimo atletický ovál a bude pozostávať z guliarskeho kruhu a výseče vyplnenej pieskom. „Na severnej strane areálu vo vnútri atletického oválu sú navrhnuté detské ihrisko a plocha pre fitness s rovnakým povrchom ako basketbalové ihrisko a atletický ovál,“ dodal Galajda.

Zdroj: TASR

V areáli ZŠ Koperníkova v Matejovciach je navrhnuté multifunkčné ihrisko s priepustným športovým povrchom tartanového typu. Ihrisko bude oplotené do výšky 6 m,pričom vrch oplotenia bude uzavretý sieťkou. Po obvode ihriska budú rozostavené mantinely s výškou 1 m. „Ihrisko bude vybavené zapustenými hádzanárskymi bránkami, nad ktorými budú osadené basketbalové koše. Na priečnej osi ihriska budú osadené montážne puzdrá na osadenie tenisových a volejbalových stĺpikov,“ objasnil Galajda.

Čiarovanie ihriska vymedzí plochy pre hádzanú, basketbal, tenis a volejbal. Keďže rozmery ihriska nezodpovedajú normovým rozmerom ihrísk pre jednotlivé športy, bude čiarovanie prispôsobené reálnym rozmerom ihriska.

Okrem pripravovanej výstavby nového ihriska finišujú v ZŠ v Matejovciach v týchto dňoch aj s výmenou podláh v oboch telocvičniach. „Tieto opravy boli naplánované už v minulom roku z prostriedkov vyčlenených mestom. Práve z dôvodu prípravných prác na výmene podláh museli byť počas riešenia mimoriadnej situácie obyvatelia zo Staničnej ulice v čase jarných prázdnin núdzovo ubytovaní v triedach a nie v telocvični, ako sa pôvodne plánovalo,“ doplnil hovorca. Na nákup podláh bolo vyčlenených 22 000 eur.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM