Martin Sýkora Správy

V bývalom vojenskom priestore v Ľubici našli v zemi zapichnutú raketu

V bývalom vojenskom obvode v obci Ľubica v okrese Kežmarok našiel v pondelok (20.2.) 33-ročný muž v zemi zapichnutú raketu. Postaral sa o ňu policajný pyrotechnik.

Ilustračný obrázok k článku V bývalom vojenskom priestore v Ľubici našli v zemi zapichnutú raketu
1
Galéria

Miesto nálezu zabezpečili a na miesto prišli policajní pyrotechnici. „Tí zistili, že ide o sovietsku protileteckú raketu S12. Na mieste ju následne zneškodnili a odviezli. K ohrozeniu osôb ani ku škode na majetku nedošlo,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik. Polícia upozorňuje ľudí, že v prípade nálezu munície s ňou nemajú manipulovať.

„Potrebné je si zapamätať miesto nálezu, hlavne ak sa nachádza v lese. Následne je potrebné nález oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158,“ uviedol policajný hovorca.

V zastavaných oblastiach je potrebné zabezpečiť miesto do príchodu policajnej hliadky. „Nález munície má zmysel ohlásiť, pretože v minulosti sa vyskytli prípady usmrtení a vážnych zranení pri neodbornej manipulácii. Niektorá munícia, aj keď je stará, je stále funkčná a môže vybuchnúť,“ uzavrel Džobanik.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM