Monika Vengrínová Kultúra

V deň príchodu Mikuláša do Popradu sa otvorí novinka: Vyrastie u nás Adventné mestečko!

Hoci počasie tomu aktuálne nenasvedčuje, Mikuláš príde potešiť všetky deti už o tri týždne. Na popradskom námestí ho budú sprevádzať rozprávkové postavičky, spoločne s ktorými rozsvieti vianočný stromček. V deň jeho príchodu sa navyše u nás otvorí zaujímavá novinka!

Ilustračný obrázok k článku V deň príchodu Mikuláša do Popradu sa otvorí novinka: Vyrastie u nás Adventné mestečko!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročnú bohatšiu vianočnú výzdobu príde Mikuláš rozsvietiť už v piatok 4.decembra o 17:00 hodine na Námestie sv. Egídia v Poprade. Sprevádzať a pomáhať mu budú obľúbené postavičky z troch známych rozprávok, a to Máša a medveď, Krtek a Maťko a Kubko.

„Mikuláš tento rok príde na nové miesto vo východnej časti námestia. Veľkých i malých divákov určite poteší aj veľkoplošná obrazovka,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že pri odchode z námestia bude na všetky deti čakať sladké prekvapenie a možnosť odfotografovať sa s Mikulášom, čertom a anjelom vo fotoateliéroch.

Čarovná Mikulášska atmosféra bude zintenzívnená rozsvecovaním vianočného stromčeka a nádherným farebným pyromuzikálnym ohňostrojom, ktorý sa v Poprade stal už tradíciou. V deň príchodu Mikuláša zároveň otvorí dvere novinka, ktorou bude Adventné mestečko. V drevených stánkoch pri zvonici bude k dispozícii predovšetkým vianočné občerstvenie a otvorené bude až do 6.januára.

„Všetky deti sa určite budú tešiť z premiérového veľkého festivalu maskotov a rozprávkových postavičiek, ktorý sa uskutoční v tradičnom čase, a to v nedeľu 6.decembra o 10:00 hodine v divadelnej sále Domu kultúry v Poprade,“ uviedol komunikačný manažér mesta. V ten istý deň o 13:00 hodine začne svoju púť Mikuláš, ktorý spolu so svojimi pomocníkmi navštívi jednotlivé prímestské časti Popradu.

Môže vás zaujímať:

Popradské Vianoce budú bohaté: Vieme, na aké novinky sa môžete tešiť!

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Poprad rozžiari vianočnou atmosférou!

Zimná sezóna vo Vysokých Tatrách: Tatranci pripravujú bohatý program i novinky vo vianočnej výzdobe

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM