Monika Vengrínová Iné športy

V Gerlachove sa budú konať preteky. Príďte si zasúťažiť o najlepšieho bežkára

Ste vášnivý alebo len rekreačný bežec na lyžiach? V oboch prípadoch máte aj tento rok jedinečnú šancu zmerať si svoje schopnosti a sily s ďalšími pretekármi. 55. ročník Memoriálu 24 padlých hrdinov SNP sa uskutoční už túto nedeľu 3. februára v obci Gerlachov.

Ilustračný obrázok k článku V Gerlachove sa budú konať preteky. Príďte si zasúťažiť o najlepšieho bežkára
Foto: Monika Vengrínová

Usporiadateľom akcie je lyžiarsky oddiel Telovýchovnej jednoty Tatran Gerlachov. „Preteky sa uskutočnia pod záštitou starostu obce Gerlachov v tunajšom lyžiarskom areáli. Samozrejme v prípade potreby sú pripravené i náhradné trate na Štrbskom Plese. Ak však nepriaznivé snehové podmienky nedovolia pretekárom postaviť sa na trať, preteky budú odvolané“ podáva základné informácie predseda organizačného výboru Michal Ryša.

Záujemcovia majú možnosť prihlásiť sa do soboty 2. februára do 12 hod. po predložení záznamu o lekárskej prehliadke nie staršej ako jeden rok a po zaplatení štartovného. To predstavuje sumu tri eurá pre kategóriu žiakov a päť eur pre súťažiacich v kategórii dorastu a dospelých. Hneď po registrácii začne oficiálny tréning, ktorý bude trvať od 14:00 do 15:30. Štartové čísla si pretekári môžu vyzdvihnúť v deň pretekov od ôsmej do pol desiatej predpoludním.

Už tradične sa preteky budú konať v troch kategóriách. O jedenástej sa uskutoční piate a šieste kolo Slovenského pohára dospelých, juniorov a dorastencov a o trinástej štvrté kolo Slovenského pohára žiakov. „Možnosť súťažiť dostanú i staršie ročníky a to v piatom kole Slovenského pohára veteránov. Prví traja pretekári v každej kategórii obdržia vecné, resp. finančné ceny,“ uzatvára Ryša.

Foto: TJ Tatran Gerlachov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM