Martin Sýkora Krimi

V Hranovnici sa vodičovi pod vplyvom alkoholu neuhla plynová prípojka

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade obvinil z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 59-ročného Jozefa z Hranovnice.

Ilustračný obrázok k článku V Hranovnici sa vodičovi pod vplyvom alkoholu neuhla plynová prípojka
Zdroj: Policajný zbor SR

Jozef ako vodič osobného motorového vozidla zn. Škoda Fabia viedol toto vozidlo v sobotu (14.4.) popoludní v stave vylučujúcom spôsobilosť. Tento stav si privodil predchádzajúcim požitím alkoholických nápojov.

„V uvedenej obci po prejdení jednej z križovatiek prešiel s vozidlom do protismeru, zišiel mimo cestu a narazil do plechovej skrine plynovej prípojky, plechovej skrine plynomera ako aj do oplotenia rodinného domu,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Jozef s vozidlom zacúval späť a ostal stáť. Po príchode policajnej hliadky na miesto udalosti bol vodič podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol pozitívny. „Dosiahol hodnotu najmenej na 1,04 mg/l. Pri tejto dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo, škoda na osobnom motorovom vozidle bola odhadnutá na 750 eur, škoda na oplotení rodinného domu na 150 eur a na plechovej skrini plynovej prípojky i plechovej skrini plynomera škoda dosiahla sumu 100 eur,“ dodal Džobanik. Vodič bol na mieste zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na jeden rok.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM