Marián Handzuš Hokej

V kabíne Levov pred úvodom sezóny dobrá nálada

Hokejisti nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy HC LEV Poprad odštartujú v sobotu premiérový ročník tejto súťaže na domácom ľade, zápasom proti Avangardu Omsk (17.00). Podľa slov kapitána tímu Ľuboša Bartečka vládne v kabíne popradských Levov dobrá

Počas prípravy absolvovali zverenci trénera Radima Rulíka desať zápasov, v ktorých zaznamenali osem víťazstiev a dve prehry. „Prípravu sme odštartovali 20. júla a poslúžila nám na vytvorenie kádra. Máme celkovo tridsať hráčov, z toho 25 hráčov je k dispozícii HC Lev, piati sú v HK Poprad. Na úvodný duel nastúpime v zostave ako pri poslednom prípravnom zápase. Chceme hrať hokej páčiaci sa fanúšikom,“ uviedol hlavný tréner Radim Rulík.

Prípravu si pochvaľoval aj samotný kapitán mužstva, slovenský reprezentant Ľuboš Bartečko.** „Všetko prebiehalo skvele, napriek tomu, že čas na prípravu nebol dlhý. Myslím, že to bolo zvládnuté na jednotku a mužstvo je pripravené dobre fyzicky aj psychicky. Všetci sú zdraví a v kabíne vládne dobrá atmosféra pred úvodným zápasom. Teším sa na prvé stretnutie,“** prezradil Bartečko.

V spoločnosti historicky prvého kapitána nechýbal na tlačovej konferencii ani Ladislav Nagy, ktorého hokejový život sa neodmysliteľne spája s menom Bartečko. **„Poprad je pekné mesto a som rád, že som sa sem vrátil. Je tu vynikajúci kolektív, chalani spolu hrávali aj v iných mužstvách, takže partia je skvelá. Celú predchádzajúcu sezónu som hral s Ľubom, tréner už aj poskladal formácie, v ktorých budeme pravdepodobne hrať počas sezóny. Všetci si navzájom rozumejú, takže si myslím, že to bude v pohode,“ **skonštatoval Na­gy.

V plnom prúde prebieha i rekonštrukcia zimného štadióna, ktorý okrem popradských Levov zastrešuje aj miestny klub HK Poprad. „Štadión je pripravený k prvému duelu 10. septembra proti Omsku a schválila ho aj komisia KHL. Prebiehajú ešte dokončovacie práce, najmä úprava skyboxov a LED obrazovky, keďže konštrukcia strechy neunesie kocku. Veríme, že všetky práce ukončíme včas, ešte pred prvým zápasom. V sobotu privítame predstaviteľov KHL a zástupcov vlády Slovenskej republiky,“ odprezentoval na utorňajšej tlačovej konferencii obchodný a finančný riaditeľ klubu Marcel Binek.**

Pred nadchádzajúcou sezónou 2011/2012 sa otvorene hovorí aj o ambíciách klubu. „Ambície sú najvyššie, želali by sme si mať v kancelárii víťazný pohár,“** povedal s úsmevom na perách Binek a pokračoval:** „Reálne chceme odohrať prvé kolo play off a každý ďalší zápas bude pre nás bonusom.“**

Preprava na štadióny súperov bude prebiehať klubovým lietadlom. V prípade hosťujúceho celku sa budú hráči z popradského letiska prepravovať do dejiska zápasu autobusom v klubových farbách HC Lev.
Permanentky na domáce stretnutia nováčika KHL sú stále v predaji. Vstupenky sa budú predávať postupne a možnosť zakúpenia bude aj v deň zápasu. Cena sa pohybuje od 14 – 19 eur, v závislosti od sektorov a atraktivity súperov.

foto+text: TASR

V kabíne Levov pred úvodom sezóny dobrá nálada
1
Galéria
6lev_tlacovka
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM