Peter Handzuš Iné športy

V Matejovciach budú hrať florbalovú ligu. Štart je plánovaný na koniec októbra

Organizátori Podtatranskej florbalovej ligy z FBC Veľká Lomnica chcú touto ligou osloviť záujemcov o florbal v celom našom regióne. Prvé zápasy a začiatok ligy sú plánované na 26. októbra v matejovskej badmintonovej hale.

Ilustračný obrázok k článku V Matejovciach budú hrať florbalovú ligu. Štart je plánovaný na koniec októbra
Foto: Michala Halásová / Zdroj: Dnes24.sk

„Bude sa hrať sýstemom každý s každým, potom bude play off a koniec súžaže odhadujem tak na marec – apríl,“ povedal jeden z organizátorov ligy Jaroslav Šimko.

Oproti minulému roku bude hlavný rozdiel v tom, že florbalová liga nebude otvorená. Súťažiť sa bude podľa pevného rozpisu zápasov. Organizátori si od toho sľubujú vyššiu úroveň samotnej ligy.

„Nové tímy sa po začiatku súťaže do ligy prihlásiť nebudú môcť. Čo sa týka pohybov v tímoch, tam to nie je nijako obmedzené,“ pokračoval Šimko.

Podtatranská florbalová liga sa bude hrať podľa platných pravidel florbalu, teda s predpísanou výstrojou. Týka sa to hlavne brankárov, ktorí musia mať okrem oblečenia aj prilbu, prípadne rukavice. Hráči musia mať predpísané hokejky.

Cieľom rozbehnutia florbalovej ligy v regióne je pritiahnúť k tomuto športu viac hráčov. Organizátori chcú, aby aj tento šport a liga mala tu, pod Tatrami, vzostupný trend. „U nás je populárny hlavne hokej, ale ten nemôžu hrať všetci,“ konštatoval Jaroslav Šimko.

Ak sa chcete do Podtatranskej florbalovej ligy zapojiť, môžete kontaktovať organizátora Jaroslava Šimka na čísle 0915 329 941.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM