Monika Vengrínová Krimi

V Matejovciach horelo, obyvatelia vyskakovali cez okno: Ohnivá dráma v rómskej osade!

Dráma v rómskej osade v popradskej mestskej časti Matejovce. V jednej z chatrčí vypukol požiar. Jej obyvatelia s tromi malými deťmi si svoje životy zachraňovali vyskočením cez okno.

Ilustračný obrázok k článku V Matejovciach horelo, obyvatelia vyskakovali cez okno: Ohnivá dráma v rómskej osade!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Malý domček, v ktorom bývala rómska rodina s tromi malými deťmi, začal horieť. „O 22.15 išla matka nakojiť jedno z detí, keď v tom zacítila dym. Rodina už nemohla použiť dvere, tak vyšli cez okno a hneď volali hasičov,“ uviedol pre Poprad 24 veliteľ hasičskej jednotky Adrián Takáč s tým, že plamene údajne šľahali až do výšky siedmich metrov.

Ako veliteľ jednotky ďalej informoval, domček bol konštrukčne napojený na kôlňu patriacu inej majiteľke, preto sa oheň rozšíril až po jej strešnú konštrukciu. V kôlni sa nachádzalo seno, ktoré hasiči uhasili. „Obom majiteľom vznikla škoda približne desaťtisíc eur, čiže spolu zhruba 20 tisíc. Uchránené hodnoty boli takisto približne vo výške 20 tisíc eur,“ objasnil Takáč, ktorý príčinu požiaru nechcel špecifikovať, nakoľko sú dve verzie v štádiu šetrenia orgánov činných v trestnom konaní a v zisťovaní hasičov.

„Môžem potvrdiť, že komín bol v dezolátnom stave, či však bola pec studená tak, ako to tvrdí majiteľka domu, to potvrdiť nemôžem,“ povedal Takáč pričom dodal, že obyvateľ osady údajne videl sto metrov odtiaľ na moste osobu v čiernom, podpaľovať však nevidel nikoho. Požiar bol lokalizovaný približne o 23.00 hodine, zlikvidovaný bol po pol noci.

Prečítajte si aj:

Explózia v rómskej osade v Matejovciach: K obydliam niekto hodil výbušnú látku!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM