Peter Handzuš Rôzne

V meste opravujú splaškovú kanalizáciu i vodovod

V meste Spišská Belá sa v súčasnosti na dvoch miestach realizuje výstavba splaškovej kanalizácie. Z Mestského úradu informovali, že jedna časť kanalizácie sa buduje od čistiarne odpadových vôd okolo Belianskych kúpeľov až po futbalový štadión. Druhá

Okrem toho sa realizuje aj výtlačné potrubie zo Strážok do belianskej čističky odpadových vôd. Mesto na projekt získalo finančné prostriedky vo výške takmer päť miliónov eur z Európskej únie v rámci Environmentálnej infraštruktúry. Zvyšných 5 % uhradí samospráva z vlastných finančných prostriedkov. Predmetná výstavba bude pokračovať počas celého budúceho roku.

V rámci rovnakého projektu sa v Spišskej Belej obnovuje aj vodovod. Z MsÚ informovali, že sa výstavba momentálne realizuje od bývalej tabakovej továrne po vodojem okolo rybníka a novej cyklotrasy. Projekt ráta s výstavbou vodovodu v dĺžke 5,2 kilometra a s jeho rozšírením z pôvodných dva krát 150 metrov kubických na dva krát 600 metrov kubických. Tým sa štvornásobne zvýši akumulácia vody v niektorých častiach mesta.

Výstavba vodovodu a vodojemu bude prebiehať počas celého budúceho roka. Celkové náklady na stavebné práce sú zazmluvnené na sumu prevyšujúcu 2,4 milióna eur. Aj tu sa mestu podarilo získať finančné príspevky z Európskej únie, 5 % bude financovať z vlastného rozpočtu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM