Tlačové správy

V Mlynici pod Tatrami vzniká nová rezidenčná časť, postavia v nej 64 domov

V obci Mlynica pod Tatrami v súčasnosti vzniká úplne nová rezidenčná časť, dohromady v nej postavia 64 domov. Kolaudácia projektu PRI LESE je podľa jedného z investorov Daniela Jakubčáka naplánovaná na prelom jesene a zimy budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku V Mlynici pod Tatrami vzniká nová rezidenčná časť, postavia v nej 64 domov
6
Galéria
Zdroj: eggresh.com

„Dopyt po bývaní v prímestských obciach zvýšil atraktivitu niekoľkých lokalít v Podtatranskej kotline. Obec Mlynica predstavuje ideálne spojenie výbornej dostupnosti vymožeností mesta, strategickej dopravnej polohy a bezprostrednej blízkosti tatranskej prírody,“ uviedol Jakubčák. Diaľnica, väčšie okresné mestá Poprad a Kežmarok či medzinárodné letisko sú z rezidenčnej štvrte dostupné autom za pár minút.

V ponuke rezidencie PRI LESE nájdete dvojpodlažné radové domy, bungalovy aj dvojpodlažné rodinné domy. Aktuálne je podľa investora značná časť projektu predaná, čo potvrdzuje vysoký záujem o bývanie v priľahlých obciach mesta Poprad.

Jednotný moderný dizajn a priestranné exteriéry

Štvrť vizuálne unikátnych nízkoenergetických domov s priestrannými záhradami a terasami je určená pre široké spektrum záujemcov. „Hlavným architektonickým zámerom je ponúknuť bývanie v modernej a harmonickej štvrti s uceleným konceptom,“ zdôrazňuje vedúci architekt projektu Branislav Rzyman, autor stavby roka 2019 – HREBIENOK RESORT II. Rušivá nejednotná architektúra tam nebude mať miesto.

Zdroj: eggresh.com

Zámerom investora je vybudovať aj zázemie pre budúcich obyvateľov, vyrastie tam teda detské ihrisko, kaviareň, potraviny, pekáreň, samoobslužné výdajné miesto zásielok, či dokonca domov sociálnych služieb. Jednotný architektonický koncept v kombinácii s výhľadom na Vysoké Tatry a občianskou vybavenosťou odlišuje podľa Jakubčáka projekt od iných v okolí. „Ide o prvý komplexný projekt takéhoto rozsahu pod Tatrami,“ zdôraznil investor, ktorý sa pri tvorbe projektu inšpiroval v zahraničí.

Veľkoplošné okná vytvárajú pocit vzdušnosti a priestrannosti interiéru prepojeného so záhradou. Bezpečné priestranné a osvetlené ulice lemované živými plotmi, ucelenou výsadbou zelene a upravenými chodníkmi dotvárajú harmonický charakter projektu.

Blízko k prírode, bližšie k Tatrám

Rezidencia prináša komfortné bývanie v rovnováhe medzi rušným životom v meste a súkromím v priamom kontakte s prírodou. Vďaka susednému územiu biokoridora lesa a bezprostrednej blízkosti Vysokých Tatier, lokalita ponúka široké spektrum možností športového i rekreačného vyžitia v každom ročnom období.

Ekológia + smart riešenia + stavebné systémy + vysoké technické štandardy – to sú prvky, ktoré zabezpečia nízkoenergetickú náročnosť bývania a vytvoria stabilnú a udržateľnú zdravú mikroklímu v každom z domov. Realitný maklér Miroslav Antoška upozornil, že pri súčasných cenách energií, môže bývanie v nových domoch so „smart“ a „eko“ prvkami ušetriť novému majiteľovi časť mesačných nákladov.

Profesionálne i ekologické prevedenie stavby a vysoký štandard použitých materiálov sú garantované aj pri budovaní kompletných inžinierskych sietí (plynu, vody, elektriny, kanalizácie, telekomunikačných sietí, optického internetu), prístupovej cesty, chodníkov či pouličného osvetlenia. Dopĺňajú ich pokrokové fotovoltaické systémy, čiastočné rekuperačné jednotky, či príprava na inštaláciu inteligentnej domácnosti.

Zdroj: eggresh.com

Atraktívne varianty bývania

Všetky objekty je možné dokončiť do variantu holodom alebo štandard.

Samozrejmosťou je parkovacie miesto ku každému domu, či oplotenie záhrady.

„Radový dom je obľúbenou alternatívou medzi bývaním v byte a rodinným domom a ideálnou kombináciou úspornej konštrukcie a záhrady pre voľný čas. Zároveň plnia svoj účel a majú veľmi dostupný spôsob financovania,“ tvrdí Jakubčák. Trendové a bezbariérové bungalovy charakterizujú čisté línie a jednoduchosť. Ich premyslené a hravé dispozičné riešenia korešpondujú s ich optimálnou veľkosťou. Okrem toho projekt prináša dva typy dômyselne navrhnutých dvojpodlažných rodinných domov, ktoré poskytnú dostatočný komfort bývania aj pre náročných a pohodlie bez kompromisov. „Veríme, že domy, ktoré ponúkame, sú finančne dostupné, ale zaujmú aj tých najnáročnejších klientov,“ dopĺňa Jakubčák.

Miesto pre každodenný život alebo investícia do budúcnosti?

Antoška dodal, že vzhľadom na atraktivitu lokality projekt ponúka možnosť vytvoriť si nielen útulný domov, ale aj podtatranské víkendové či dovolenkové sídlo. „Ďalším benefitom je budúci rast hodnoty novej rezidenčnej časti po jej dokončení,“ skonštatoval realitný maklér, ktorý v regióne pôsobí viac ako desať rokov. Kúpa nehnuteľnosti pod Tatrami je podľa neho skvelou investičnou príležitosťou s veľkým potenciálom na zhodnotenie.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: eggresh.com
Zdroj: eggresh.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM